Canon novi objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II

Fotografija članka: Canon novi objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II

Canon novi objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II

Uz širinu od 17 mm, objektiv TS-E 17mm f/4L ima najširi kut prikaza na tržištu objektiva s funkcijom zakretanja i pomaka. Zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti slike u čitavom kadru, idealan je izbor za snimanje arhitektonskih objekata i krajolika. Objektiv TS-E 24mm f/3.5L II, baš kao i njegov uspješan prethodnik TS-E 17mm f/4L, sadrži Canonov SWC premaz. Taj je Canonov patentirani premaz za objektive posebno osmišljen za smanjivanje popratnih slika i odbljesaka koje uzrokuje unutarnja refleksija pa tako pridonosi stvaranju oštrih, jasnih slika.

Canon je prva tvrtka koja je korisnicima 35-mm fotoaparata ponudila kombinirani objektiv s funkcijom zakretanja i pomaka. Trideset i šest godina iskustva na tom području omogućilo je Canonu da u modele TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II ugradi funkciju TS Rotation koja korisnicima omogućuje neovisno rotiranje zakretanja i pomaka objektiva. Time se postiže bolji nadzor nad žarišnom ravninom jer se repliciraju pokreti fotoaparata većeg formata. Canonov kružni mehanizam zakretanja i pomaka TS Rotation osobito je koristan pri snimanju proizvoda iz perspektiva u kojima su potrebni specifično kadriranje i žarišna ravnina.

Novi objektivi, osmišljeni na temelju komentara profesionalnih fotografa, proizvedeni su s ciljem da ponude najbolju kvalitetu slike uz visoku razlučivost, jaki kontrast i nisku razinu izobličenja. Visokoprecizni asferični prednji elementi svode izobličenje, uobičajeno u širokokutnim objektivima, na apsolutni minimum, čak i na rubovima kadra. Objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II odlikuju se i većim brojem UD leća, koje smanjuju kromatsku aberaciju i optimiziraju mehanizme za fokusiranje.

Canon je predstavio i novu liniju (od 52 mm do 72 mm) svestranih, višefunkcijskih PL-C B polarizirajućih filtara koji pridonose smanjenju odbljesaka sa staklenih ili vodenih površina te potamnjuju plavo nebo. PL-C B filtri, dostupni u veličinama od 52 mm, 58 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm i 82 mm, omogućuju i pričvršćivanje poklopca na objektiv, čime se sprječava oštećenje filtra ako ostane pričvršćen na objektiv kada se ne koristi.

Canon novi objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II

Glavne značajke objektiva TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II:
 objektivi s funkcijom zakretanja i pomaka kompatibilni sa svim Canonovim EOS fotoaparatima
 ultraširokokutna 17-mm te širokokutna 24-mm žarišna duljina, idealna za arhitektonske objekte i krajolike
 visokoprecizne leće koje jamče nisku razinu izobličenja i visoku razlučivost sve do rubova slike
 zakretanje od ±6,5 stupnjeva i pomak od ±12 mm (TS-E 17mm f/4L), zakretanje od ±8,5 stupnjeva i pomak od ±12 mm (TS-E 24mm f/3.5L II)
 mehanizam za zakretanje i pomak rotira se za +/-90 stupnjeva, čime se omogućuje pomak u bilo kojem smjeru
 mehanizam za zakretanje rotira se za +/-90 stupnjeva, čime se omogućuje zakretanje u bilo kojem smjeru u odnosu na pomak
 asferične i UD leće minimiziraju kromatsku aberaciju
 SWC i superspektralni premazi minimiziraju popratne slike i odbljeske
 kružni otvor blende koji omogućuje kreativno, zamagljeno isticanje objekata
 TS-E 17mm f/4L ima pomični interni mehanizam za fokusiranje koji jamči visoku kvalitetu slike u čitavom rasponu fokusa

Cijenu i dostupnost provjerite kod Canonovih ovlaštenih distributera.

Canon novi objektivi TS-E 17mm f/4L i TS-E 24mm f/3.5L II

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.