Canon LEGRIA mini – kreativna, fleksibilna i pomalo neobična digitalna kamera s WiFi vezom

Fotografija članka: Canon LEGRIA mini – kreativna, fleksibilna i pomalo neobična digitalna kamera s WiFi vezom

Canon je predstavio model Canon LEGRIA mini – novu, kreativnu digitalnu kameru koja korisnicima nudi nenadmašnu fleksibilnost te slobodu izražavanja strasti i njihova dijeljenja s drugima.

Oglas

Odraz je to sve raširenijeg trenda izražavanja vlastitih misli i osjećaja putem videozapisa. Canon LEGRIA mini nudi spoj Canonova ultraširokog objektiva, višefunkcijskog višekutnog LCD zaslona s ugrađenim postoljem te prvoklasnog sustava za slikovnu obradu HD videozapisa i besprijekornog povezivanja putem Wi-Fi veze, a time i potpuno nov način pripovijedanja – i razmjene – nevjerojatnih priča.

Zabilježite novu perspektivu
Inovativan dizajn kamere LEGRIA mini omogućuje izražajnost bez premca jer korisnicima daje slobodu istraživanja raznovrsnih, kreativnih kutova iz kojih mogu ispričati svoju priču i s drugima podijeliti interese. Lagano, prijenosno kućište dostupno je u crnoj, srebrnoj i bijeloj boji, a dizajnom se razlikuje od klasičnih kamera. Zahvaljujući ugrađenom postolju, nudi poboljšanu fleksibilnost prilikom snimanja bez korištenja ruku te korisnicima omogućuje da stanu pred kameru i budu dijelom svojih videozapisa. Sada je moguće oživiti hobije i razbibrige, pretvoriti videozapise s putovanja u filmove ceste, a večere u videotečajeve kuhanja.

Ultraširokokutni objektiv s otvorom blende od f/2,8, projektiran u Canonu, snima Full HD videozapise u vidnom polju širine 160°, a fotografije u vidnom polju od 170°, čime se olakšava kadriranje. Tako Canon LEGRIA mini korisnicima omogućuje da zabilježe još više svijeta oko sebe. Korisnici koji žele klasičniji način snimanja mogu jednostavno dotaknuti kapacitativni LCD zaslon i tako smanjiti vidno polje na kut od 71°, koji odgovara snimanju u krupnom kadru.

Inovativan višekutni 6,8-centimetarski (2,7-inčni) LCD dodirni zaslon moguće je okrenuti prema natrag ili prema objektu snimanja, čime se korisnicima nude brojne mogućnosti i stilovi snimanja s kojima se mogu poigravati. Tako je, primjerice, zaslon moguće okrenuti prema naprijed kako bi se omogućilo precizno snimanje autoportreta ili ga pak držati zatvorenim radi snimanja iz kreativnih niskih kutova. Sustav za prepoznavanje okretanja ugrađen u kameru jamči da će se slika uvijek prikazivati pravom stranom prema gore, bez obzira na to u kojem se položaju uređaj drži.

Ugrađeno postolje savršeno je za snimanje bez korištenja ruku jer podržava uređaj u širokom rasponu kutova – do 60° – i tako smanjuje potrebu za korištenjem stalka. Time se podržavaju i brojni kreativni kutovi snimanja, savršeni za snimanje videozapisa s uputama za uljepšavanje dok sjedite za stolom za šminkanje ili pak plesne točke na podu plesnog studija.

Kvalitetni videozapisi za kreativne rezultate
Canonova poznata kvaliteta slike temelj je kamere Canon LEGRIA mini. Sustav HS System spoj je visokoosjetljivog pozadinski osvijetljenog 1,2/3-inčnog CMOS senzora projektiranog u Canonu i Canonove vlastite iznimno napredne procesorske platforme DIGIC DV 4 te nudi videozapise i fotografije uz minimalnu razinu artefakata i šuma. Ta tehnologija omogućuje jasne i živopisne Full HD (1920 x 1080) videozapise s izvrsnim performansama u uvjetima slabe osvijetljenosti i širokim dinamičkim rasponom te prekrasne fotografije razlučivosti 12,8 megapiksela.

Canon LEGRIA mini nudi i visokokvalitetan zvuk u svim videozapisima zahvaljujući ugrađenom stereomikrofonu, što je idealno za snimanje uputa ili pak razgovora u prometnom području. Da bi poboljšali performanse mikrofona, korisnici pomoću funkcije za odabir audioprizora mogu odabrati postavke za glazbu ili govor.

Canon LEGRIA mini

Podijelite strast uz besprijekornu Wi-Fi vezu
Korisnicima koji vole dijeliti videozapise na brojnim uređajima i društvenim mrežama svidjet će se ugrađena podrška za Wi-Fi vezu na kameri Canon LEGRIA mini, čime se omogućuje razmjena visokokvalitetnih videozapisa . Ta podrška obuhvaća i značajku daljinskog upravljanja i izravnog prijenosa slike (Live Streaming Remote Control) pomoću aplikacije za sustave iOS ili Android.

Značajka Remote Browser omogućuje gledanje slika i videozapisa snimljenih kamerom Canon LEGRIA mini na drugim uređajima, primjerice tablet-računalima ili monitorima s velikim zaslonom, putem preglednika kao što su Safari ili Internet Explorer, čime se uklanja potreba za korištenjem namjenskog softvera. Za bežični prijenos na društvene multimedijske platforme kao što su YouTubeTM i FacebookTM bez korištenja računala korisnici uređaja Apple iOS mogu se poslužiti Canonovom besplatnom i za korištenje jednostavnom aplikacijom Movie Uploader. Ostali korisnici videozapise mogu prenositi putem portala Canon Image Gateway bez potrebe za računalom. Podrška za DLNA korisnicima omogućuje i bežičan prijenos videozapisa strujanjem na kompatibilne televizore i osobna računala.

Oslobodite kreativnost
Canon LEGRIA mini projektirana je kako bi omogućila kreativnost i izražajnost, bez obzira na to snimate li hobije, alternativni prikaz putovanja ili atraktivan sadržaj za videoblog. Korisnici mogu manipulirati vremenom pomoću značajke Time Lapse Recording, koja nudi intervale u trajanju od pet sekundi do deset minuta te omogućuje snimanje fascinantnih zapisa o dinamičnim mjestima ili pak sporim aktivnostima kao što je uređivanje prostorije.

Funkcija Fast Motion Capture, koja snima maksimalnom brzinom od 4x, olakšat će stvaranje zanimljivih edukacijskih videozapisa u područjima kao što su kuhanje i uljepšavanje. Funkciju Slow Motion Capture moguće je koristiti za snimanje brzinom od 1/4 i 1/2, što je osobito korisno za, primjerice, plesače, koji tako mogu pozorno promatrati i učiti plesne tehnike. Uz to, funkcija Mirror Image Recording/Playback, kojom se slika obrće po vodoravnoj osi, korisnicima omogućuje pregledavanje snimljenih materijala radi dorade pokreta.

Korisnicima koji žele premostiti jaz između fotografija i videozapisa kako bi postigli dodatni dojam način rada Video Snapshot omogućuje snimanje četverosekundnog videozapisa pri svakom pritisku na zatvarač radi snimanja fotografije. Ti se videozapisi zatim spajaju u kratak filmski zapis dnevnih događaja.

Canon LEGRIA mini bit će dostupna diljem Europe od sredine rujna 2013. godine.

Canon LEGRIA mini – najvažnije značajke:
•    ultraširokokutni objektiv od 170°
•    višekutni LCD zaslon i ugrađeno postolje
•    prijelaz s ultraširokokutnog kadra na krupni plan i obrnuto
•    Wi-Fi, strujanje uživo i razmjena sadržaja
•    snimanje u razlučivosti Full HD
•    sustav HS System: CMOS senzor od 12,8 megapiksela, DIGIC DV4
•    ugrađeni stereomikrofon, odabir audioprizora
•    prepoznavanje usmjerenja
•    snimanje/reprodukcija zrcalne slike
•    usporeno i ubrzano snimanje, snimanje u intervalima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.