Canon je 36. na ljestvici Business Week-a najboljih svjetskih marki 2008

Racunalo.com foto

Canon je 36. na ljestvici Business Week-a najboljih svjetskih marki 2008

U izvješću o stotinu najboljih svjetskih marki navodi se stotinu marki koje su uspjele ostvariti i zadržati jake performanse na svjetskoj razini na današnjem konkurentnom tržištu. Da bi se kvalificirala za mjesto na ljestvici, marka mora generirati najmanje trećinu prihoda izvan matične zemlje, biti prepoznatljiva izvan osnovne skupine korisnika te imati javno dostupne financijske i marketinške podatke.

Vrijednost Canonove robne marke porasla je na 10.876 milijuna dolara, što je porast od tri posto u odnosu na 2007. To je bilo dovoljno da i 2008. zadrži 36. mjesto na ljestvici. U izvješću se navode Canonove jake prodajne performanse ostvarene usprkos teškim tržišnim uvjetima i bespoštednoj konkurenciji. Hvale se i Canonova nastojanja da smanji svoj utjecaj na okoliš.

James Leipnik, direktor komunikacija i korporacijskih odnosa u tvrtki Canon EMEA, izjavio je: "Canon je vrlo jaka marka, a ti rezultati dokaz su naše odlučnosti da korisnicima uvijek ponudimo vrhunska slikovna rješenja. Inovaciju i zadovoljstvo korisnika smještamo u središte svega što činimo te nam je iznimno zadovoljstvo što smo još jedanput prepoznati kao jedna od najjačih svjetskih marki."

Marke se na ljestvici rangiraju prema svojoj vrijednosti, koja se izračunava tako da se najprije odredi koliki se postotak ostvarenih prihoda može pripisati prepoznatljivosti robne marke, a zatim se utvrđuje profil rizika za očekivanu zaradu utemeljen na tržišnoj poziciji, stabilnosti i globalnoj prisutnosti.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.