Canon imagePROGRAF iPF710, iPF715, iPF755, iPR815 i iPF825 pisači

Fotografija članka: Canon imagePROGRAF iPF710, iPF715, iPF755, iPR815 i iPF825 pisači

Canon Europe predstavio je pet novih slikovnih rješenja velikog formata koja su spoj visoke kvalitete i preciznosti Canonove linije pisača velikog formata imagePROGRAF te tehnologije skeniranja, a nude istinski višefunkcijska rješenja velikog formata.

Višefunkcijski sustavi imagePROGRAF nude brze, precizne, djelotvorne i ekonomične sustave za kopiranje, arhiviranje i distribuciju tehničkih dokumenata kao što su karte, crteži, renderi, nacrti, planovi za upravljanje zgradama i građevinski planovi. Idealni su za sektor arhitekture, strojarstva i građevine (AEC), računalno potpomognuti dizajn (CAD), mehanički CAD (MCAD), elektronički CAD (ECAD), geografske informacijske sustave (GIS), proizvodnju, državnu i javnu upravu, tvrtke za upravljanje infrastrukturom i zgradama te reprografske tvrtke i tvrtke koje pružaju usluge ispisa na zahtjev.

Uz istinsku optičku razlučivost od 600 tpi i tehnologiju skeniranja CIS, višefunkcijski slikovni sustavi imagePROGRAF korisnicima omogućuju skeniranje velikih grafičkih materijala, npr. karti i crteža, uz veliku preciznost i besprijekornu reprodukciju crta. Programska oprema višefunkcijskih uređaja omogućuje jednostavno upravljanje te korisnicima omogućuje skeniranje i kopiranje samo jednim klikom. Korisnici mogu skenirati dokumente radi kopiranja, ispisa, pohrane u datoteku (PDF, JPEG i TIFF) ili slanja e-poštom, a intuitivno dodirno sučelje omogućuje jednostavan pretpregled skeniranih materijala i obrezivanje slika. Sustavi omogućuju i skupno skeniranje te ulaganje dokumenata ispisanom stranom prema gore. Automatsko prepoznavanje veličine dodatno olakšava rukovanje.

Zahvaljujući takvim značajkama, sustavi su idealni za okruženja kao što su arhitektonski studiji, u kojima omogućuju ručno crtanje skica i nacrta te njihovo jednostavno skeniranje i slanje e-poštom.

U sustave je ugrađen skener u boji koji podržava skeniranje slika širine do četrdeset inča, što znači da je moguće skenirati dokumente do formata A0, D i arhitektonskog formata E te bilo koju sliku širine do četrdeset inča, bez obzira na duljinu. Sustavi nude brzinu skeniranja do deset inča u sekundi u crno-bijeloj tehnici, zahvaljujući čemu su korisni i u situacijama u kojima je brzina od ključne važnosti.

Uz skener, u svaki je sustav ugrađen i 17-inčni monitor s dodirnim zaslonom, programska oprema za skeniranje na višefunkcijskim uređajima, reprografski stalak te jedan pisač velikog formata imagePROGRAF po izboru – 36-inčni iPF710, iPF715 ili iPF755 ili pak 44-inčni iPR815 ili iPF825.

Sustavi su iznimno svestrani jer su osmišljeni za prilagodbu načinu rada korisnika. U konfiguraciji s modelima iPF710 ili iPF750 višefunkcijsko rješenje postaje kompaktna jedinica idealna za male i srednje velike radne grupe u uredskim okruženjima, dok je konfiguracija s modelom iPF755 prikladna za reprografske tvrtke i tvrtke koje nude usluge ispisa na zahtjev u kojima se uređaji intenzivno koriste i u kojima postoji velik broj korisnika. U konfiguraciji s modelima iPF815 i iPF825 višefunkcijsko je rješenje idealno za ispis velikog kapaciteta. Model iPF825 omogućuje umetanje dviju rola s medijima te podržava još veću produktivnost i fleksibilnost jer je u njega moguće umetnuti dvije role istog papira ili dvije role s različitim medijima.

Modeli iPF750, iPF755, iPF815 te iPF825 nude ugrađeni ekonomičan način rada idealan za brze plotove i probne otiske koji pridonose smanjenju ukupnog troška produkcije i potrošnje tinte, zahvaljujući čemu su sustavi u kojima se koriste navedeni modeli idealni za visokoproduktivna okruženja u kojima se radi s različitim izlaznim formatima.

 "Danas je na tržištu tehničkih dokumenata potrebna veća svestranost jer su datoteke svakim danom sve veće, slike sve složenije, a traži se sve više i više ispisanih materijala s detaljnim, bogatim bojama", izjavio je Yuichi Miyano, direktor odjela za ispis velikog formata u tvrtki Canon Europe. "Novi višefunkcijski sustavi imagePROGRAF nude odgovor na tu potrebu za svestranošću jer korisnicima omogućuju da konfiguraciju rješenja prilagode potrebama svoga okruženja, a pritom i dalje nude najbrži ispis, najveću preciznost i najbogatiji skup značajki dostupan na tržištu."

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.