Canon imagePROGRAF iPF6300S i imagePROGRAF iPF8300S pisači

Fotografija članka: Canon imagePROGRAF iPF6300S i imagePROGRAF iPF8300S pisači

Canon Europe predstavio je dva nova, brza pisača velikog formata u boji – 24-inčni model imagePROGRAF iPF6300S i 44-inčni model imagePROGRAF iPF8300S. U dvama novim modelima koristi se Canonov sustav pigmentnih tinti LUCIA EX u osam boja, kojim se jamči vrhunska kvaliteta slike. Novi pisači nude savršen omjer kvalitete, produktivnosti i ukupnog troška vlasništva, što ih čini idealnima za produkcijski, probni, fotografski i interni ispis.

Model imagePROGRAF iPF6300S, nasljednik modela iPF6000S, i model imagePROGRAF iPF8300S projektirani su kao dopuna Canonove linije pisača velikog formata, osobito modela imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 te iPF8000S. Uz nenadmašnu reprodukciju crne boje, bogat raspon boja i izvrsnu otpornost na ogrebotine kojima se odlikuju iPF6300, iPF6350 te iPF8300, dva se nova modela mogu pohvaliti većom brzinom ispisa i svestranom kompatibilnošću s radnim procesima te manjim ukupnim troškom vlasništva. Bogatiji raspon boja omogućuje korištenje novih modela na područjima na kojima je potrebna veća preciznost, dok im profil boja osmišljen za ispis plakata omogućuje ispis živopisnih, dojmljivih grafičkih sadržaja.

Produktivnost je poboljšana novim, zrcalnim rasporedom mlaznica i mogućnošću ispisa u brzom načinu rada, kojim je brzinu ispisa moguće čak i udvostručiti, a pritom održati kvalitetu koja se može usporediti s kvalitetom ispisa u standardnom načinu rada. To je velika prednost pri ispisu plakata i izložaka za prodajna mjesta, pri kojem je što brži dovršetak posla od ključne važnosti.

Pisači nude i načine rada za probne otiske, slike i ekonomičan ispis, čime se korisnicima omogućuje da odaberu potrebnu razinu kvalitete ispisa. U načinu rada za probne otiske dobivaju se oštriji tekst i crte, zahvaljujući čemu je idealan za visokoprecizan ispis probnih otisaka, dok način rada za slike omogućuje visokoprecizan ispis teksta i crta bez smanjenja brzine, što je praktično za korisnike kojima je preciznost razmještaja manje važna od brzine. Ekonomični način rada smanjuje potrošnju tinte za gotovo pedeset posto, zahvaljujući čemu je praktičan za ispis plakata za internu upotrebu i za provjeru rasporeda elemenata na stranici tijekom probnog ispisa.

Novi su modeli kompatibilni s mnogima od najzastupljenijih RIP-ova1, pa se jednostavno integriraju u postojeće radne procese. Oba modela imaju ugrađeni tvrdi disk od 160 GB te omogućuju pohranu velikih poslova ispisa, kojima je moguće jednostavno pristupiti putem intuitivne LCD upravljačke ploče na pisaču. Produktivnosti dodatno pridonosi podrška za gigabitni Ethernet, koji omogućuje brz prijenos podataka, čak i pri radu s datotekama s mnogo podataka i poslovima velikog kapaciteta.

Brojne značajke olakšavaju rad s novim modelima, čak i bez opširne obuke, zbog čega su idealni za tvrtke kojima tisak nije primarna djelatnost, ali žele same ispisivati plakate i izloške. Upravljačke programe za pisače moguće je prilagoditi stručnosti korisnika, a ispisom je moguće upravljati i putem velike, dobro osvijetljene LCD upravljačke ploče na prednjoj strani uređaja. Zahvaljujući Canonovu ispisnom dodatku za Microsoft Office te programskoj opremi PosterArtist LT, koji se isporučuju uz pisače, čak i korisnici koji nisu dizajneri mogu stvarati plakate, izloške, prezentacijske grafikone i ostale dokumente velikog formata profesionalne kvalitete. Nova verzija potpunog paketa PosterArtist – PosterArtist V2.20 – dostupna je zasebno. Ta verzija podržava sustave Windows XP, Windows Vista i Windows 7, sadrži nove originalne grafičke elemente, a moguće ju je koristiti i uz druge Canonove pisače. Canonov ispisni dodatak za Adobe® Photoshop® dizajnerima i fotografima omogućuje ispis visokopreciznih slika obrađenih u Adobe Photoshopu.

Funkcija obračuna izračunava broj ispisanih stranica i s njima povezane troškove te tako korisnicima omogućuje praćenje troškova ispisa, a ujedno im olakšava uvid u potrošnju papira te upravljanje njome. Osmišljene su i brojne nove značajke upozorenja kojima se poboljšava produktivnost. Model iPF8300S oglašava se zvučnim signalom kada je potrebno zamijeniti spremnike s tintom velikog kapaciteta, što je, zahvaljujući Canonovu tintnom sustavu s podrškom za hot swapping, moguće obaviti i tijekom ispisa. Uz to, po dovršetku ispisa, u slučaju pogreške ili kada je potrebno zamijeniti potrošni materijal, moguće je na korisnikovo računalo ili mobilni telefon e-poštom poslati obavijest, čime se smanjuje prazan hod.

 "Modeli imagePROGRAF iPF6300S te iPF8300S sveobuhvatna su rješenja za jednostavan, pravovremen i visokokvalitetan ispis probnih otisaka, fotografija, plakata i izložbenih materijala za prodajna mjesta", izjavio je Yuichi Miyano, direktor odjela za ispis velikog formata u tvrtki Canon Europe. "Ti novi modeli u našoj liniji pisača velikog formata Canonu će omogućiti da poveća udio na tržištu ispisa velikog formata te da iskoristi nove prilike koje nudi sve veća potražnja za rješenjima za interni ispis velikog formata."

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.