Canon imagePRESS C1+ donosi petu dimenziju u tiskarsku produkciju manjeg kapaciteta

Fotografija članka: Canon imagePRESS C1+ donosi petu dimenziju u tiskarsku produkciju manjeg kapaciteta

Canon imagePRESS C1+

I dalje je moguće tiskati manje poslove na zahtjev te producirati visokokvalitetne probne otiske u boji, no novi prozirni toner omogućuje i stvaranje efekata kao što su metalik, sjajna te mat završna obrada. Moguće je dodavati i sigurnosne značajke vodenog žiga, zahvaljujući čemu postaje mnogo teže krivotvoriti ili kopirati dokumente.

Ben Coles-Porter iz odjela za strateški marketing u Europi u tvrtki Canon Europe izjavio je: "Canon imagePRESS C1+ otvara niz novih mogućnosti za korisnike digitalnog tiska te im omogućuje da klijentima ponude dodatne usluge, npr. izradu fotoknjiga, ambalaže, povjerljivih izvješća, postera i općenitih komercijalnih radova. Tiskari i dizajneri sada mogu stvarati proizvode posebno namijenjene stroju Canon imagePRESS C1+ koje prije nije bilo moguće izraditi pomoću tehnologije digitalnog tiska te tako povećati svoje prilike za generiranje prihoda uz minimalne dodatne troškove tiska.

Ovaj je stroj uistinu prvi svoje vrste, a rezultat je velikih Canonovih ulaganja u istraživanje i razvoj. U ovim gospodarski teškim vremenima tvrtke se zaista moraju istaknuti u odnosu na konkurenciju, a prozirni toner omogućit će im da klijentima ponude dodatne usluge te pružiti nove prilike za kreativni dizajn. Uz odgovarajuće primjene, tehnologija prozirnog tonera na stroju C1+ omogućit će digitalnim tiskarima znatno povećanje raznovrsnosti poslova, a sve to pritiskom na gumb."

Canon imagePRESS C1+ temelji se na iznimno cijenjenom tiskarskom mehanizmu Canon imagePRESS C1, koji se od svog izlaska na tržište 2006. godine prodao u više od 3500 jedinica diljem Europe, uglavnom za potrebe fotokopiraonica, tiska uz plaćanje, komercijalnih tiskara, pružatelja kreativnih usluga i tvrtki koje se bave dizajnom. Stroj i dalje omogućuje tisak na zahtjev važnih slika u punoj boji, no peta tonerska jedinica nudi golemu paletu prilika za pružanje dodatnih usluga.

Da bi se ispitale sve moguće primjene digitalnog tiska, britanska tvrtka Kall-Kwik Camberley provodi niz terenskih testova diljem Europe radi temeljitog ispitivanja svih mogućnosti rada na stroju imagePRESS C1+. Ta je tvrtka odabrana jer ima mogućnost dizajniranja i tiskanja putem vlastite interne dizajnerske tvrtke, poznate pod nazivom K-Design Group, te zbog svoje dugogodišnje suradnje s Canonom. Odigrala je ključnu ulogu u izradi prve serije dizajna za Canon imagePRESS C1+, koja je rezultirala izradom tzv. knjige primjena, kojom se ilustrira svestranost i doseg novog tiskarskog stroja.

Garry Nelson, predsjednik tvrtke Kall-Kwik Camberley, izjavio je: "Stekli smo reputaciju stručnjaka na području digitalnog tiska pa nam je bilo zadovoljstvo biti prvi korisnik stroja Canon imagePRESS C1+. ‘Iscijedili’ smo iz njega sve što smo mogli i dobili izvrsne rezultate u manjim poslovima koje bi inače bilo moguće obaviti samo na strojevima za litografski tisak. U svim je otiscima posebno naglašen dizajn, a neki od efekata upravo su fantastični.

Osobito nas veseli što klijenti od nas traže da smislimo nove koncepte za taj stroj. Jedan od naših ekskluzivnih klijenata, proizvođač satova Ebel, želi da mu osmislimo manju seriju marketinških materijala koji će se otisnuti na tom stroju, a radimo i na drugim konceptima za ostale klijente. Smatramo da će ovaj tiskarski stroj tiskarima omogućiti da na ekonomičan način produciraju digitalne koncepte u kvaliteti litografskog tiska, a početni su nas se rezultati uistinu dojmili."

Canon imagePRESS C1+

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.