Canon HV10 – najmanja HDV1080i videokamera na svijetu

Racunalo.com foto

Uz pomoć Canonova procesora za obradu slika DIGIC DV II i Canonova objektiva s iznimno kvalitetnim optičkim uvećanjem od 10x i novim sustavom za brzo i točno automatsko izoštravanje, model HV10 potaknut će prihvaćanje HD tehnologije u vrijeme kad se HDTV signal počinje emitirati diljem Europe.
“Uspjeh EOS-a, najprepoznatljivije svjetske tržišne marke za profesionalne i polu-profesionalne SLR fotoaparate, postavlja Canon na vodeće mjesto u inovaciji na području HD Cjos tehnologije”, izjavio je Mogens Jensen, direktor Canonova odjela Consumer Imaging Europe. “Koristeći vlastito poznavanje Cjos tehnologije, naši su inženjeri stvorili HDV1080i videokameru iznimnih performansi i vrlo malih dimenzija. Toj jedinstvenoj kombinaciji Canonove Cjos tehnologije i 70-godišnjeg iskustva u izradi optike nema konkurencije na tržištu.”
Nove mogućnosti modela HV10:
• tehnologija HDV1080i, 1/2,7-inčni Cjos videosenzor razlučivosti 2,96 megapiksela s osnovnim RGB filtrom
• sustav Instant AF za točno i vrlo brzo automatsko izoštravanje slike
• procesor DIGIC DV II za obradu HD signala
• zoom-objektiv uvećanja 10x s novim sustavom za stabilizaciju slike – Super Range Optical Image Stabilizer
• napredno snimanje digitalnih fotografija razlučivosti 3,1 megapiksela, uz mogućnost istovremenog snimanja HD videozapisa i digitalnih fotografija u razlučivosti 2,07 megapiksela
• prilagođen širokom formatu snimanja s LCD zaslonom dijagonale 2,7 inča


Tehnologija HDV1080i, za snimanje jednom rukom
Nova tehnologija naprednih Cjos videosenzora omogućila je oblikovanje kompaktnog i elegantnog kućišta najmanje videokamere na svijetu s tehnologijom HDV1080i. Model HV10 omogućuje jednostavno snimanje videozapisa u punoj razlučivosti od 1920×1080 piksela, držanjem u jednoj ruci. Veličinom i lakoćom rukovanja HV10 vrlo sliči popularnim MiniDV videokamerama te omogućuje snimanje 1080i videozapisa širokog formata na jeftine i vrlo rasprostranjene MiniDV kasete. AV ulazni priključak omogućuje jednostavno arhiviranje starih analognih kućnih snimaka snimanjem na MiniDV vrpce.Trenutno izoštravanje
Budući da znatno veća razlučivost HD snimaka omogućuje i veću uočljivost pogrešaka pri izoštravanju, Canonov novi sustav za automatsko izoštravanje Instant AF omogućuje veću brzinu i točnost izoštravanja. Uz to, funkcija Focus Assist omogućuje veću preciznost pri ručnom izoštravanju.


Izvanredna Canonova optika
70 godina Canonova iskustva i znanja u razvoju tehnologije objektiva, kao i 48 godina na vodećem mjestu u razvoju objektiva za televizijsku industriju, rezultiralo je snažnim zoom-objektivom deseterostrukog uvećanja, opremljenim sustavom za stabilizaciju slike Super Range OIS (Optical Image Stabilization). Taj napredni sustav za stabilizaciju slike otkriva vibracije širokog raspona frekvencija, čak i vrlo niskih koje postaju uočljive prilikom snimanja HD videozapisa. Super Range OIS sustav kompenzira i trešnju videokamere prilikom snimanja digitalnih fotografija.


DIGIC DV II procesor
Model HV10 sadrži procesor DIGIC DV II za obradu slike, prvi put predstavljen uz vrhunski model profesionalne videokamere XL H1. DIGIC DV II optimiziran je za obradu zapisa u HD standardu, a omogućuje i odvojenu, istovremenu obradu videosignala i digitalnih fotografija, čak i pri istovremenom snimanju videozapisa i digitalnih fotografija.


Napredno snimanje digitalnih fotografija
Videokamera HV10 uz to je i vrlo kvalitetan digitalni fotoaparat razlučivosti 3,1 megapiksela s nizom naprednih mogućnosti, uključujući tehnologiju PictBridge za izravan ispis snimaka, te s ugrađenom bljeskalicom. Digitalne fotografije izravno se snimaju na Mini SD memorijsku karticu, a mogu se prenijeti s videokamere na računalo putem priključka USB 2.0. Budući da procesor DIGIC DV II može istovremeno odvojeno obrađivati videosignale i digitalne fotografije, omogućeno je istovremeno snimanje digitalnih fotografija razlučivosti 2 megapiksela i snimanje HD videozapisa na magnetsku vrpcu.


Snimak širokog formata
HD snimci izvorno imaju odnos stranica širokog formata te je model HV10 prilagođen za snimanje u formatu slike 16:9. LCD zaslon dijagonale 2,7 inča omogućuje korisniku praćenje snimka u istom formatu kakav će se vidjeti na TV zaslonu širokog formata. Pomoćne oznake prikazane na zaslonu olakšavaju kadriranje i centriranje objekta koji se snima. Dakako, pritiskom na gumb moguće je jednostavno odabrati snimanje u standardnom načinu (Standard Definition) u formatu 4:3, pogodnom za prikaz na običnim TV zaslonima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.