Canon Europe jača veze s nogometom i UEFA-om

Racunalo.com foto

Canonove duboke i trajne veze s nogometom imaju gotovo tridesetogodišnju tradiciju, a obuhvaćaju nekoliko sezona tijekom kojih je Canon bio službeni dobavljač Lige prvaka UEFA (1995. – 2000. i 2004. – 2006.), podršku za Europsko nogometno prvenstvo UEFA (1980. – 1996.), turnir UEFA EURO 2004 (kao službeni sponzor) i turnire Svjetskog kupa (1978. –  1998.).
James Leipnik, direktor komunikacija i korporacijskih odnosa tvrtke Canon Europe, izjavio je: “Nogomet je globalni sport koji nadilazi kulturne i državne granice. Ponosimo se dugom poviješću povezanosti s tim sportom na najvišim razinama. Zahvaljujući novim ugovorima, postajemo sudionici nekih od najuzbudljivijih nogometnih zbivanja na svijetu.”


Natjecanja UEFA
Novim ugovorom s UEFA-om Canonov će zaštitni znak biti izložen na reklamnim panoima oko terena na stadionima tijekom završnih utakmica Kupa UEFA i Superkupa UEFA.  Canon Europe opskrbit će UEFA raznovrsnom digitalnom opremom za obradu slike (uključujući fotoaparate, uređaje za fotokopiranje, pisače, skenere i višenamjenske uređaje) za sve utakmice koje ugovor pokriva te će pružati usluge posudbe i popravka fotoaparata akreditiranim novinarima koji izvještavaju s mjesta utakmica.
Leipnik nastavlja: “Zadovoljstvo mi je što obnavljamo našu dugotrajnu suradnju s UEFA-om.  Utakmice UEFA na kojima ćemo biti prisutni izvrsna su prilika da podržimo vrhunski sport i nastavimo širiti prisutnost naše robne marke među korisnicima i tvrtkama glavnih tržišta Europe i svijeta.”
Philippe LeFloc’h, direktor Odjela za marketing i medijska prava UEFA-e, izjavio je:
“S ponosom želimo Canonu dobrodošlicu kao ponovnom partneru UEFA-e. U prošlosti smo usko surađivali na više projekata, uključujući europska nogometna prvenstva UEFA-e, od kojih je posljednje bilo UEFA EURO 2004TM u Portugalu, i, naravno, Liga prvaka UEFA, na kojoj je Canon bio prisutan kao dobavljač.
“Zato nam je drago što će Canon donijeti svoje znanje i ljubav prema nogometu u Kup UEFA i Superkup UEFA  te se radujemo suradnji.”


MTN Afrički kup nacija
Nakon uspješnog sponzorstva MTN Afričkog kupa nacija u Egiptu 2006. procjenjuje se da će se novim sponzorskim ugovorom za turnir 2008., koji će se održati u Gani od 20. siječnja do 10. veljače 2008., privući milijarde televizijskih gledatelja širom svijeta. Tijekom turnira Canon će imati raznovrsne prilike za oglašavanje, počevši od zaštitnog znaka na reklamnim panoima oko terena na stadionima tijekom utakmica. Canon će sponzorirati i oznake za sve službene fotografe koji prate turnir.
“Naša trajna podrška turniru MTN Afričkog kupa nacija pokazuje našu zainteresiranost za nova tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike. Osim što se smatra jednim od najživljih i najzabavnijih sportskih zbivanja na svijetu, Afrički kup nacija za nas je čvrst temelj za daljnju izgradnju prisutnosti naše robne marke širom Afrike”, nastavlja Leipnik. 
Nakon uspješne prve sezone 2006., Canon Europe raduje se i nastavku sponzorstva Ruske premijer nogometne lige. Rusija je još jedno važno novo tržište za Canon, a sponzoriranje najpopularnijeg sportskog natjecanja u zemlji povećat će u regiji prisutnost robne marke. Na dane utakmica u sezoni 2007./2008. Canonov će znak biti izložen na vidnim mjestima na mnogim ruskim stadionima. Ugovor uključuje i podršku televizijskih, radijskih i novinskih reklama te prisutnost na mrežnim stranicama svih klubova sudionika.
Osim navedenih nogometnih zbivanja, Canonov trenutni sponzorski portfelj uključuje modu (Tjedni mode u Londonu, Milanu i Parizu), sport (Pro Golf Series), umjetnost i kulturu (Londonski simfonijski orkestar, Berlinski filmski festival), humanitarne djelatnosti (europska društva Crvenog križa), obrazovanje (Canonova zaklada) i okoliš (partner za očuvanje okoliša Svjetskog fonda za očuvanje divljih životinja).

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.