Canon Europe i RSA naglašavaju potrebu za lokalnim zbrinjavanjem električnog i elektroničkog otpada

Racunalo.com foto

RSA-in WEEE čovjek stvoren je da bi se naglasio rastući problem otpadne električne i elektroničke opreme u Velikoj Britaniji i širom Europe. Otpadni se div sastoji od elektroničkog i električnog otpada (kao što su perilice, televizori, mobilni telefoni i cijevi usisivača) i predstavlja količinu otpadnih električnih uređaja i elektroničkog otpada koju će prosječna osoba u Velikoj Britaniji vjerojatno odbaciti tijekom života.
Canon Europe odlučio se udružiti s RSA-om da pomogne promovirati i poticati bolje zbrinjavanje otpada i recikliranje u lokalnim zajednicama, apelirajući na potrebu da odlaganje električne i elektroničke robe postane široko prihvaćeno kao i recikliranje novina, staklenih boca i aluminijskih limenki.
James Leipnik, voditelj komunikacija i korporativnih odnosa za Canon Europe, kaže: “Canonova korporativna filozofija ‘Kyosei’, što doslovno znači ‘živjeti i raditi zajedno za opće dobro’, jest jedna od ideja vodilja tvrtke u nastojanju da podrži svijest o okolišu i bude odgovoran korporativni građanin.”
Leipnik nastavlja: “Prošle je godine Canon u Velikoj Britaniji ponovno koristio ili reciklirao 1000 uredskih strojeva mjesečno koji bi inače završili na odlagalištima otpada. Ta brojka čini 100 posto strojeva koje britanske tvrtke vrate Canonu. U idealnom slučaju, voljeli bismo vidjeti slične rezultate i kod potrošača, no vjerujemo da je to odgovornost lokalnih zajednica, od proizvođača i potrošača do lokalnih vlasti i vlade, koji trebaju zajedno rješavati probleme očuvanja okoliša i omogućiti jednostavan pristup sigurnim odlagalištima otpadne električne i elektroničke opreme.”
2003. prodaja Canonovih proizvoda koji štede energiju pomogla je kupcima diljem svijeta da uštede oko 195 milijuna eura (27,2 milijarde jena) na troškovima energije te da smanje ispuštanje CO2 u okolinu za više od 850 000 tona (preciznije: 863 715 tona).
Matt Marshall, direktor programa europske analitičke kuće IDC, kaže: “U današnjoj poslovnoj klimi, u kojoj se sve više pažnje poklanja brizi za okoliš, vjerujemo da je svim korporacijama važno, osobito na polju proizvodnje, stvoriti i primijeniti strategiju održivog razvoja za sljedećih pet godina, i duže.  Nadolazeći “zeleni” zakoni u EU-u i rastući trend prema ekološkoj akreditaciji kao neizostavnoj u slanju ponuda također tjeraju tvrtke na promišljanje o svom položaju dobrih korporativnih građana koji se brinu za okoliš.“Poslovni menadžeri koji svoje tvrtke žele usporediti s vodećom tvrtkom u dokazivom održivom razvoju mogli bi kao uzor izabrati Canon, koji već duže vrijeme dokazuje izvrsnost u poslovanju, od oblikovanja i proizvodnje do preuzimanja dotrajalih proizvoda, trudeći se da ništa od njegovih proizvoda i komponenti ne završi na odlagalištima otpada.”
WEEE čovjek bit će izložen u Londonskoj vijećnici 28 dana, do 27. svibnja, a zatim u Projektu Eden u Cornwallu tijekom ljeta.
Više o RSA-ovom Weee čovjeku možete pronaći na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.