Canon EOS 5D Mark III, PowerShot G1 X, LEGRIA HF M52 i PIXMA PRO-1 nagrađeni EISA nagradama

Fotografija članka: Canon EOS 5D Mark III, PowerShot G1 X, LEGRIA HF M52 i PIXMA PRO-1 nagrađeni EISA nagradama

Canon EOS 5D Mark III najbolji je europski napredni SLR fotoaparat, a PowerShot G1 X najbolji kompaktni fotoaparat za 2012–2013. godinu. Nagrade su dobili i LEGRIA HF M52 kamera i PIXMA PRO-1 pisač.

Oglas

Canon je objavio da su četiri njegova proizvoda dobila nagradu udruženja European Imaging and Sound Association (EISA). Digitalni SLR fotoaparat EOS 5D Mark III dobio je nagradu za najbolji europski napredni SLR fotoaparat za 2012. – 2013. godinu, fotoaparat PowerShot G1 X proglašen je najboljim europskim kompaktnim fotoaparatom za 2012. – 2013. godinu, kamera LEGRIA HF M52 dobila je nagradu za najbolju europsku kameru za 2012. – 2013. godinu, a pisač PIXMA PRO-1 nagradu za najbolji europski fotopisač za 2012. – 2013. godinu. Tim je uspjesima istaknuta vrhunska kvaliteta Canonovih fotografskih i videoproizvoda u svim dijelovima kreativnog procesa.

EISA-ine nagrade dodjeljuje žiri koji se sastoji od urednika više od pedeset utjecajnih časopisa iz osamnaest zemalja. Nagradama se odaje priznanje proizvodima koji nude spoj najnaprednije tehnologije, poželjnih značajki i vrhunskog dizajna te istinske vrijednosti, a ovogodišnji žiri ocijenio je navedene Canonove proizvode najboljima u svojoj klasi.

“Želimo svima omogućiti snimanje i razmjenu posebnih trenutaka, bilo u obliku fotografija bilo videozapisa, i to u takvoj kvaliteti da će se svakome tko ih vidi činiti da je prisustvovao tom događaju”, izjavio je Steve Marshall, direktor za marketing proizvoda u odjelu Canon Consumer Imaging Group tvrtke Canon Europe. “Profesionalnim priznanjem u obliku EISA-inih nagrada nagrađuje se naporan rad naših timova za proizvode, čija je trajna težnja privatnim i profesionalnim korisnicima ponuditi vrhunsku kvalitetu na svakom koraku kreativnog procesa.”

Najbolji europski napredni SLR fotoaparat za 2012–2013. godinu: Canon EOS 5D Mark III
EOS 5D Mark III temelji se na uspjehu uglednog modela EOS 5D Mark II i povratnim informacijama profesionalnih fotografa diljem svijeta, a nudi nenadmašnu umjetničku slobodu čak i pri najzahtjevnijim snimanjima.

EISA-in žiri ovako je komentirao fotoaparat Canon EOS 5D Mark III: “Canon EOS 5D Mark III iznimno je svestran fotoaparat, a uz to se može koristiti i kao jednostavna DSLR kamera koja daje snimke profesionalne kvalitete. Iako je po specifikacijama sličan prethodniku, Canon EOS 5D Mark III nudi bitna poboljšanja u uvjetima stvarnog fotografiranja i u performansama. CMOS senzor od 22 milijuna piksela nudi odlične rezultate u uvjetima normalne i slabe osvijetljenosti, a napredan sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u 61 točki preuzet je s Canonovih novih profesionalnih modela. Uz to, u novoj generaciji modela EOS 5D znatno je poboljšana otpornost na vremenske uvjete i kontinuirano snimanje brzine do 6 fps.”

Najbolji europski kompaktni fotoaparat za 2012–2013. godinu: Canon PowerShot G1 X
PowerShot G1 X postavlja nove standarde slikovnih performansi za kompaktne fotoaparate te ga je Canon proglasio najboljim kompaktnim fotoaparatom koji je ikada proizveo. Zamišljen kao savršena dopuna profesionalnom DSLR fotoaparatu, ali i nevjerojatan model sam po sebi, PowerShot G1 X predvodi Canonovu uglednu seriju G te je idealan za profesionalne i ozbiljne fotografe koji od kompaktnog fotoaparata očekuju profesionalnu kvalitetu.

EISA-in žiri ovako je komentirao fotoaparat Canon PowerShot G1 X: “Kvaliteta slike koju nudi Canon PowerShot G1 X može se mjeriti s mnogim DSLR modelima. To je prilično nevjerojatno za fotoaparat s tako kompaktnim kućištem. Budući da koristi senzor koji je veličinom između formata APS-C i formata Micro Four Thirds, razina šuma pod kontrolom je čak i pri ISO postavkama od punih 12.800. Snažan procesor DIGIC 5 igra važnu ulogu u smanjenju šuma te pridonosi vrlo brzoj obradi slika od 14,3 milijuna piksela i 14 bitova koje snima taj fotoaparat. Ozbiljni amateri i profesionalci znat će cijeniti podršku za snimanje u RAW i JPEG formatima. Testiranja koja su proveli časopisi članovi EISA-e pokazuju da zum od 4x nudi dobru kvalitetu slike za tako kompaktan model, a ugrađeni stabilizator, u kojem se koristi ista hibridna IS tehnologija kao u nekim profesionalnim Canonovim objektivima, vrlo je učinkovit.”

Najbolja europska kamera za 2012–2013. godinu: Canon LEGRIA HF M52
Osmišljena za jednostavno snimanje i razmjenu visokokvalitetnih Full HD videozapisa, LEGRIA HF M52 nudi odlične performanse u uvjetima slabe osvijetljenosti te nudi Wi-Fi (MPEG4) funkcije. Nova značajka Intelligent IS olakšava ujednačeno snimanje bez potresanja, dok način rada Story Creator služi kao osobni filmski redatelj i korisnike vodi kroz razne vrste prizora pomoću kojih mogu ispričati određenu priču.

EISA-in žiri ovako je komentirao kameru Canon LEGRIA HF M52: “Kompaktna ručna kamera Canon HF M52 omogućuje snimanje visokokvalitetnih videozapisa uz ultrabrzo fokusiranje i djelotvornu stabilizaciju slike. Ugrađena flash memorija od 32 GB omogućuje snimanje u trajanju do tri sata uz najbolju kvalitetu slike, a kamera podržava i vanjske SD flash memorijske kartice, uključujući SDXC, što znači da vam nikada neće ponestati prostora za pohranu. Ugrađena podrška za Wi-Fi olakšava razmjenu snimljenih materijala putem društvenih medija, televizora s podrškom za DLNA i iOS uređaja, no ono što ovu kameru čini posebnom jest vrhunska kvaliteta slike, koju omogućuje Canonov senzor HD CMOS Pro, te mogućnost poboljšanja kvalitete zvuka priključivanjem vanjskog mikrofona.”

Najbolji europski fotopisač za 2012–2013. godinu: Canon PIXMA PRO-1
PIXMA PRO-1 prvi je pisač formata A3+ na svijetu koji se odlikuje sustavom s dvanaest tinti te je postao novi glavni model u Canonovoj uglednoj seriji Pro. PIXMA PRO-1 namijenjen je profesionalnim fotografima, odlikuje se dizajnom nadahnutim serijom EOS te nudi najbolju moguću kvalitetu ispisa, kako u boji tako i crno-bijelo, što ga čini idealnim za fotografske studije i prodajne izložbe.

EISA-in žiri ovako je komentirao pisač Canon PIXMA PRO-1: “Uz svojih dvanaest spremnika velikog kapaciteta za pigmentnu tintu, PIXMA PRO-1 savršen je izbor za dugotrajne otiske izvanredne kvalitete. Riječ je o pisaču namijenjenom i ozbiljnim amaterima i profesionalnim fotografima. Renderiranje boja izvrsno je i dosljedno, a uz pet namjenskih crnih tinti i crno-bijeli otisci iznimno su detaljni te se zaista ističu kvalitetom. Na otiscima u boji koža izgleda prirodno, a nijanse se reproduciraju uz visoku razinu preciznosti. Pisač podržava medije do formata A3+ i vrlo je brz: potrebno mu je manje od tri minute za ispis fotografije formata A3, a druga ladica za ulaganje papira nudi dodatnu fleksibilnost korisnicima koji upotrebljavaju posebno debele medije. PIXMA PRO-1 opremljen je modernom tehnologijom koja nudi izvrsnu kvalitetu uz relativno niske operativne troškove.”

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.