Canon EOS 550D – zadivljujuće fotografije i HD videozapis za kreativce

Fotografija članka: Canon EOS 550D – zadivljujuće fotografije i HD videozapis za kreativce

Canon EOS 550D - zadivljujuće fotografije i HD videozapis za kreativce

EOS 550D najnoviji je model u Canonovoj svjetski priznatoj liniji EOS, savršen za snimanje uspomena uz zadivljujuće detalje i boje. Canonov dosad najnapredniji DSLR fotoaparat za široko tržište spoj je brojnih značajki i kompaktnog, za korištenje jednostavnog kućišta, zahvaljujući čemu korisnicima nudi savršen alat za istraživanje i razvoj kreativnih zamisli.

Vidi sve – iznimno detaljno snimanje svih objekata
Razlučivost od osamnaest megapiksela i sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devet točaka omogućuju snimanje velikih slika uz nevjerojatnu razinu detalja na svakoj snimci. Snažan procesor DIGIC 4 dopunjuje optičku izvrsnost brzinom i inteligencijom te nudi živopisne slike s malo šuma, bez obzira na to snimate li predivne pejzaže dok ste na odmoru ili štafetnu utrku na sportskom natjecanju. Niz unaprijed programiranih načina snimanja čini EOS 550D iznimno jednostavnim za korištenje, pa se korisnici mogu usredotočiti samo na objekte koje žele snimiti.

Snimanje u mraku
Napredni ISO raspon od čak 6400 olakšava snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti. Ponekad je teško snimati ljetne zabave, vjenčanja i roštilje kada se počne mračiti, no EOS 550D pojednostavljuje snimanje izvrsnih slika u mraku bez bljeskalice. ISO je čak moguće proširiti na 12.800 u najtamnijim uvjetima, čime se korisnicima omogućuje jednostavno snimanje večernjih okupljanja i slabo osvijetljenih prizora.

Istraživanje i eksperimentiranje uz EOS Movie
Osim što je izvrstan fotoaparat, EOS 550D snima i HD videozapise u punoj razlučivosti od 1080p. Potpuna ručna kontrola korisnicima omogućuje kreativnu prilagodbu postavki u skladu s objektom snimanja i tako im nudi fleksibilnost potrebnu za snimanje svih vrsta akcije, od obiteljskih okupljanja do brzih sportova.

Senzor koji je veličinom sličan onome u profesionalnim kinokamerama korisnicima omogućuje korištenje otvora blende za određivanje područja slike koje će se nalaziti u fokusu, što im omogućuje postizanje niza dojmljivih vizualnih efekata. Nova funkcija obrezivanja filmova korisnicima omogućuje da se još više približe akciji jer povećava žarišnu duljinu do čak sedam puta bez potrebe za zamjenom objektiva te tako omogućuje snimanje videozapisa s velike udaljenosti.

Canon EOS 550D - zadivljujuće fotografije i HD videozapis za kreativce

Snimanje i dijeljenje
Novi 7,7-centimetarski 3:2 LCD zaslon Clear View visoke razlučivosti maksimalno olakšava zajedničko uživanje u slikama čim ih snimite. Omjer 3:2 savršeno odgovara slikama koje snima fotoaparat te se one prikazuju bez crnih obruba, a široki kutovi prikaza i antireflektivni premaz omogućuju jednostavno gledanje fotografija, čak i na jakom suncu. Korisnicima koji slike žele prikazati na velikom ekranu mogućnost HDMI povezivanja omogućuje priključivanje fotoaparata na televizor s podrškom za HD te trenutnu reprodukciju fotografija i videozapisa.

Kompaktan i robustan dizajn olakšava snimanje ma gdje se nalazili, a intuitivan raspored gumba pruža ugodu pri držanju i korištenju fotoaparata. EOS 550D savršen je za početnike i korisnike s umjetničkim pretenzijama jer fotografima omogućuje da razviju svoju kreativnost, bez obzira na iskustvo, te snimaju videozapise i fotografije iznimne kvalitete istim fotoaparatom.

Pregled značajki:
• snimanje velikih, detaljnih slika uz 18-megapikselni APS-C CMOS senzor
• iznimna brzina, boje i nizak šum uz slikovni procesor DIGIC 4
• izvrsna kvaliteta videozapisa uz Full HD snimanje (1920 x 1080p)
• snimanje u uvjetima ekstremno slabe osvijetljenosti uz ISO 100 – 6400, moguće proširiti do 12.800
• zajamčeno snimanje svih važnih trenutaka uz brzo kontinuirano snimanje od 3,7 slika u sekundi
• kristalno čista reprodukcija na 7,7-centimetarskom 3:2 LCD zaslonu Clear View visoke razlučivosti
• jednolika razina detalja u čitavom kadru uz sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devet točaka
• snimke bez prašine uz EOS-ov integrirani sustav čišćenja
• mogućnost cjelodnevnog snimanja uz bateriju velikog kapaciteta LP-E8

CANON iMAGE GATEWAY – podijelite svoje doživljaje
Vlasnici novog fotoaparata Canon EOS 550D imaju pravo na članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, besplatnom internetskom servisu za Canonove korisnike koji olakšava razmjenu fotografija i videozapisa. Korisnicima je na raspolaganju čak 2 GB osobnog prostora za pohranu, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržano je i pregledavanje fotografija na mobitelu, što prijateljima i obitelji omogućuje gledanje fotografija dok su u pokretu.

Canon EOS 550D - zadivljujuće fotografije i HD videozapis za kreativce

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.