Canon EOS 350D osvojio zlatno odličje udruženja DIWA

Racunalo.com foto

DIWA (Digital Imaging Websites Association), svjetska organizacija koja okuplja internetske stranice koje se bave digitalnom fotografijom, danas je sa zadovoljstvom objavila da je dodijelila zlatno odličje Canonovom digitalnom SLR fotoaparatu EOS 350D.
EOS 350D osnovni je model u klasi digitalnih SLR fotoaparata, koji je po mnogočemu bolji od svojih skupljih konkurenata. S obzirom na klasu kojoj pripada, ima izvrsne tehničke karakteristike, što se ponajprije odnosi na Cjos senzor niskoga šuma (mala zrnatost) i razlučivosti 8 megapiksela te vrlo brzi procesor za obradu slike DIGIC II. Oni omogućuju trenutnu spremnost fotoaparata za slikanje odmah nakon uključenja te vrlo brzi rad svih funkcija, kao što su brzo uzastopno fotografiranje, obrada slike i pohrana. čak i pri visokoj razlučivosti, EOS-350D može snimiti najmanje 14 fotografija brzinom od 3 fotografije u sekundi.
Kai Thon, voditelj testiranja u udruženju DIWA, rekao je: “Poboljšanjem fotoaparata EOS300D, uspješnog prvijenca i prethodnika, na čije je sitne nedostatke ukazala DIWA, Canon je stvorio EOS 350D. Poboljšao je Cjos senzor razlučivosti 8 megapiksela, sličan onomu koji je korišten u poluprofesionalnom fotoaparatu EOS 20D – dobitniku zlatne medalje – i izvrsni procesor za obradu fotografija DIGIC II. Rezultati složenih i sveobuhvatnih testova bili su iznenađujuće blizu rezultatima fotoaparata EOS 20D, ostavljajući vrlo malo prostora za kritiku. Europski i američki stručnjaci iz udruženja DIWA složili su se da EOS 350D približava klasu amaterskih D-SLR fotoaparata klasi poluprofesionalnih fotoaparata, a stoji bitno manje od njih.”
Skupina stručnjaka za fotoaparate iz udruženja DIWA zaključila je da se kvaliteta fotografija modela EOS-350D može mjeriti s kvalitetom modela EOS 20D, što je možda najbolji kompliment koji neki fotoaparat može dobiti. Vjerne boje, fotografije male zrnatosti čak i pri velikim vrijednostima ISO osjetljivosti i izvrsna obrada fotografija u formatu JPEG s brojnim mogućnostima odabira vlastitih postavki. Fotografije se mogu definirati u sRGB ili Adobe RGB području boja te pohraniti u formatima RAW i RAW+JPEG, što ovaj fotoaparat čini vrlo prilagodljivim za uporabu.
EOS-350D sadrži vrlo osjetljivi sustav samoizoštravanja (autofokus) u 7 točaka, kompatibilan je s Canonovim objektima iz serija EF i EF-S te sadrži Canonov napredni sustav bljeskalice E-TTL II. Unatoč svojoj kompaktnoj veličini fotoaparat je ergonomičnim oblikom i rasporedom upravljačkih gumba prilagođen korisniku. DIWA daje visoku ocjenu Canonu i za velik izbor jezika koji se mogu odabrati pomoću intuitivnog sustava izbornika. Za ugodno držanje i rukovanje fotoaparatom u ponudi je kao dodatna oprema držač s baterijama BG-E3 Battery Grip, koji produljuje trajanje baterija.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.