Canon EOS-1D X Mark II nova kompanijina DSLR perjanica

Fotografija članka: Canon EOS-1D X Mark II nova kompanijina DSLR perjanica

Japanska je kompanija predstavlja dugo očekivani model Canon EOS-1D X Mark II, svoju novu perjanicu inženjeringa DSLR fotoaparata koja na dlan vaše ruke donosi spoj kvalitete slike, razlučivosti i brzine.

Oglas

Stvoren da fotografima pruži prednost nad konkurentima od trenutka kada pritisnu zatvarač, EOS-1D X Mark II postavlja novo mjerilo za brzinu – s 14 slika po sekundi (frames per second – fps) i potpunim AF/AE praćenjem te 16 fps u načinu rada Live View, što ga čini savršenim za bilježenje predmeta koji se brzo kreću, bilo u divljini ili na vrhunskim sportskim događajima.

Razvijen na temelju povratnih informacija dobivenih od globalne zajednice korisnika fotoaparata EOS-1D X, novi Canon EOS-1D X Mark II opremljen je novim CMOS senzorom punog kadra razlučivosti 20,2 megapiksela i novim sustavom Al Servo AF III+, kao i mogućnošću bilježenja videa u razlučivosti 4K brzinom 60p. Taj spoj snage i performansi čini ovaj fotoaparat nezaobilaznim uređajem za praktično sve profesionalne fotografske specijalizacije.

Redefinirana kvaliteta slike i preciznost AF sustava

Uz velik i svestran ISO raspon – nevjerojatnih od 100 do 51200, proširiv od 50 do 409600 – EOS-1D X Mark II izvrstan je u svim okruženjima bez obzira na razinu osvjetljenja – od potpuno svijetlih pa do gotovo mračnih scena.

Fotoaparat je opremljen poboljšanim AF sustavom sa 61 točkom (od toga 41 križna) koji pokriva prošireno područje i fokusira i pod slabim svjetlom do -3EV. Prvi put kada se koriste odabrani konverteri i telefoto objektivi novi AF sustav nudi i podršku za f/8 AF sa svom 61 točkom, dajući vam slobodu da izaberete točku fokusiranja. Uz Canonove popularne profesionalne tehnologije automatskog fokusiranja – EOS iTR i postavke AF Case settings – EOS-1D X Mark II uključuje i novi AI Servo AF III+ koji poboljšava osjetljivost praćenja u kadrovima u kojima se predmet fotografije može naglo pomaknuti, primjerice u slučajevima životinja koje se brzo gibaju divljinom.

Novi 360k RGB+IR mjerni senzor surađuje s AF sustavom pružajući preciznu ekspoziciju i poboljšano otkrivanje predmeta fotografije. Otkrivanje treperenja (Flicker Detection), izvorno predstavljeno u modelu EOS 7D Mark II, jamči dosljedne rezultate pod umjetnim osvjetljenjem, što je savršeno prilikom fotografiranja sportskih događaja koji se odvijaju u zatvorenim prostorima.

Zabilježite baš svaku sekundu

Nadilazeći granice brzog fotografiranja, EOS-1D X Mark II može zabilježiti 14 slika po sekundi s punim AF/AE praćenjem, i to u formatu RAW, što vam omogućuje da precizno zabilježite određeni trenutak na sportskom događaju ili životinju koja lovi plijen. Korisnici koji žele još više mogu zabilježiti do 16 slika po sekundi u načinu rada Live View bez uključenog AF-a. Podrška za memorijske kartice CFast 2.0™ omogućuje fotoaparatu brzo uzastopno bilježenje („burst“) neograničenog broja slika u formatu JPEG ili 170 slika u formatu RAW.

EOS-1D X Mark II najresponzivniji je DSLR fotoaparat iz serije EOS do sada, dijelom zahvaljujući i novim dvostrukim procesorima DIGIC 6+ koji omogućuju vrlo brzu obradu enormnih količina slikovnih podataka koje bilježi senzor. Poboljšana konstrukcija zrcala koristi novi pogonski mehanizam za fotografiranje visokom brzinom uz minimalne vibracije i šum.

Bilježenje profesionalnih 4K videozapisa

Canonovo naslijeđe u snimanju u razlučivosti 4K  kulminira upravo fotoaparatom EOS-1D X Mark II koji snimateljima omogućuje bilježenje 4K (4096×2160) videa brzinama do 60 slika po sekundi (frames per second – fps) na memorijske kartice CFast 2.0™. Uređaj omogućuje i snimanje videa u razlučivosti Full HD (1920x1080p) u nevjerojatnih 120 fps, što je savršeno za usporene (slow motion) scene. Željeni trenuci iz videozapisa snimljenog u 4K pri 60 fps mogu se izuzeti u obliku fotografija visoke razlučivosti 8,8 megapiksela, što vam daje još više kontrole nad trenutkom u kojim želite zabilježiti sliku.

Zahvaljujući Canonovoj Dual Pixel CMOS AF tehnologiji i sustavu Movie Servo AF, snimatelji mogu uživati u brzom i glatkom automatskom fokusiranju prilikom snimanja u 4K i Full HD kvaliteti. LCD osjetljiv na dodir omogućuje brz odabir točaka automatskog fokusiranja dok snimate videozapise.

Optimalno upravljanje slikom i vrhunska pouzdanost

Profesionalcima su na raspolaganju alati za upravljanje slikama koji omogućuju njihov jednostavan prijenos novinskim agencijama ili medijima u nekoliko sekundi. Ugrađeni GPS bilježi lokaciju fotografiranja u EXIF zapisu, pomažući profesionalnim korisnicima da sačuvaju sve podatke o fotografijama. Žična mrežna (Ethernet) veza i sučelje SuperSpeed USB 3.0 omogućuju vam da odaberete način na koji ćete dijeliti slike – FTP-om ili izravno na računala. Novi bežični prijenosnik datoteka WFT-E8  podržava i standard prijenosa visokom brzinom 802.11ac (frekvencijski spektar od 5 GHz).

Kao savršen primjer EOS-ova dizajna, EOS-1D X Mark II opremljen je poboljšanim hvatištem i kontrolama te nudi poboljšanu operabilnost. Prirodno leži u ruci, a zaštita od vremenskih neprilika štiti ga od prirodnih utjecaja i čini savršenim za snimanje na terenu. Intelligent Viewfinder II pruža otprilike stopostotnu pokrivenost vidnog polja, a elektronski prikaz bitnih informacija o postavkama znači da nikad ne morate pomaknuti oko s tražila.

Canon EOS-1D X Mark II – najvažnije značajke:

•    Bilježenje predmeta fotografije u izuzetnoj kvaliteti
•    Oštra slika zahvaljujući nevjerojatnoj preciznosti AF sustava
•    Ultravisoka brzina i pouzdane performanse omogućuju bilježenje svakog trenutka
•    Napredno snimanje u razlučivosti 4K koje oživljava videozapise
•    Visoka brzina bilježenja i upravljanja fotografijama

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.