Canon – ekološki osviještena tvrtka

Racunalo.com foto

Istraživanjem je obuhvaćeno 56 tvrtki odabranih zbog raširenosti njihovih proizvoda u kućanstvima u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji ili pak zbog vodećih položaja koje imaju u svojim gospodarskim granama – od elektronike do brze prehrane. Tvrtke s područja elektronike i računalstva ostvarile su, u usporedbi s medijskim i internetskim tvrtkama, dobre rezultate na području sprječavanja klimatskih promjena – šest od dvanaest takvih tvrtki prikupilo je više od 50 bodova. Osim Canona, koji je dobio 77 bodova, ta skupina obuhvaća tvrtke International Business Machines, Toshiba, Motorola, Hewlett-Packard, Sony, Dell, Hitachi, Siemens i Samsung. Sve osim Appla, koji je dobio samo dva boda, postigle su dvoznamenkaste rezultate.
Ocjene se temelje na 22 kriterija, koji se mogu okvirno raščlaniti u četiri kategorije: koliko je dobro određena tvrtka razmotrila svoj učinak na globalno zatopljenje, koliko je smanjila taj učinak, koliko je podržala javne inicijative kojima se potiče to smanjenje te je li te podatke učinila javno dostupnima. Najvažniji čimbenik pri ocjenjivanju bilo je smanjenje emisija ugljičnog dioksida – za to bilo je moguće dobiti najviše 56 bodova od ukupno 100.
Više na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.