Canon EF objektivi proizvedeni u više od 80 milijuna primjeraka, u devet mjeseci deset milijuna

Fotografija članka: Canon EF objektivi proizvedeni u više od 80 milijuna primjeraka, u devet mjeseci deset milijuna

Canon je proizveo 80-milijunti objektiv iz serije EF, tek 9 mjeseci nakon objave proizvodnje 70-milijuntog objektiva u listopadu 2011. te se podudara s 25. obljetnicom sustava Canon EOS System.

Oglas

“Od samih početaka proizvodnje objektiva EF 1987. odlučni smo korisnicima svih razina znanja ponuditi najbolje moguće performanse”, izjavio je Steven Marshall, direktor za marketing proizvoda u odjelu Consumer Imaging tvrtke Canon Europe. “Naša serija EF temelji se na desetljećima stručnog znanja i najnovijim optičkim tehnologijama te nudi vrhunsku kvalitetu slike i kreativnu fleksibilnost, bez obzira na to snimaju li korisnici fotografije ili videozapise. Riječ je o nevjerojatnu postignuću koje puno govori o kvaliteti i popularnosti linije objektiva EF.”

Objektivi EF – dosljedna preciznost, potpuna svestranost
Proizvodnja Canonovih svjetski poznatih objektiva EF započela je u ožujku 1987. u Canonovu postrojenju u Utsunomiji, paralelno s predstavljanjem Canonova prvog SLR fotoaparata EOS. Tijekom proteklih dvadeset pet godina ta se linija dokazala kao pionir tehničkog napretka u fotografskoj industriji – u njoj su predstavljene brojne inovativne tehnologije, uključujući prvi  objektiv s ultrazvučnim motorom (USM) na svijetu, tehnologiju stabilizacije slike (IS), višeslojni difraktivni optički (DO) element i antireflektivnu SWC tehnologiju.

Serija objektiva EF osmišljena je tako da fotografima i videosnimateljima ponudi iznimnu kreativnu fleksibilnost, a danas se sastoji od više od 76 različitih modela . Uz liniju objektiva EF i EF-S namijenjenu DSLR fotoaparatima, ta linija danas nudi i sve veći izbor kinematografskih objektiva 4K EF Cinema, koji nude vrhunske profesionalne videoperformanse. U srpnju 2012. Canon je predstavio i novu liniju objektiva EF-M osmišljenih posebno za fotoaparate s kompaktnim sustavom EOS M, koji su spoj Canonove karakteristične kvalitete slike i kompaktnog, laganog dizajna.

Najvažniji datumi u proizvodnji objektiva EF:
Od početka proizvodnje 1987. razvoj objektiva EF proširio se na ukupno četiri proizvodna postrojenja.
•    1995.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od deset milijuna jedinica
•    2001.: broj proizvedenih objektiva EF prelazi brojku od dvadeset milijuna jedinica
•    2006.: proizvedeno trideset milijuna objektiva EF
•    2008.: u travnju dosegnuta brojka od četrdeset milijuna proizvedenih jedinica
•    2009.: proizvedeno pedeset milijuna jedinica
•    2011.: u siječnju dosegnuta brojka od šezdeset milijuna proizvedenih jedinica
•    2011.: broj proizvedenih objektiva EF povećava se za deset milijuna jedinica u samo devet mjeseci te u listopadu doseže brojku od sedamdeset milijuna jedinica

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.