Canon dobio 4 nagrade na dodjeli nagrada TIPA za 2011. godinu

Fotografija članka: Canon dobio 4 nagrade na dodjeli nagrada TIPA za 2011. godinu

TIPA-in žiri sastoji se urednika iz vodećih fotografskih časopisa diljem Europe, a sastaje se jedanput godišnje da bi ocijenio najnovije proizvode, pri čemu se u obzir uzima sve, od inovacije i dizajna do ukupne kvalitete proizvoda. Žiri odabire i nagrađuje vrhunske slikovne proizvode iz prethodnih dvanaest mjeseci, a ove je godine svoja ugledna priznanja dodijelio sljedećim Canonovim proizvodima:
•    najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase: Canon EOS 600D
•    najbolji fotoaparat sa superzumom: Canon PowerShot SX230 HS
•    najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2.8L II USM
•    najbolji višefunkcijski fotopisač: Canon PIXMA MG8150

"Vrlo smo ponosni što smo dobili čak četiri TIPA-ine nagrade", izjavio je Steve Marshall, direktor marketinga za slikovne proizvode široke potrošnje u tvrtki Canon Europe. "TIPA-ine nagrade poznate su kao neovisno priznanje apsolutno najboljih slikovnih proizvoda, pa smo zadovoljni što imamo tako jake predstavnike u tako širokom rasponu kategorija. Ove su nagrade jasan dokaz kvalitete prisutne na svim razinama Canonova portfelja proizvoda, od višefunkcijskih pisača i fotoaparata namijenjenih tržištu široke potrošnje do profesionalnih slikovnih rješenja, a ističu i našu odlučnost u ostvarivanju izvrsnosti u svim kategorijama."

Najbolji profesionalni objektiv: Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
Novi objektiv Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM u odnosu na svog legendarnog prethodnika nudi veću brzinu automatskog fokusa, bolju optičku stabilizaciju slike i veću optičku kvalitetu, što nipošto nije jednostavan pothvat. EF 70-200mm f/2.8L IS II USM nudi veću optičku kvalitetu te se, zahvaljujući jednoj fluoritnoj i peterima UD lećama, odlikuje smanjenom kromatskom aberacijom. Novoprojektirana optička stabilizacija slike sada nudi korekciju do čak četiri pozicije pri svim žarišnim duljinama. Zadržan je robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu, zahvaljujući kojemu je objektiv moguće koristiti i u najekstremnijim uvjetima snimanja.

Najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase: Canon EOS 600D
Model EOS 600D nastavlja tradiciju jednostavnog rukovanja i bogatih funkcija. TIPA-inih članova dojmile su se značajke kao što su CMOS slikovni senzor od osamnaest piksela, snimanje videozapisa u Full HD kvaliteti, snimanje uz značajku Live View, fotografiranje pomoću bežične bljeskalice i višekutni LCD monitor od tri inča. Fotoaparat nudi brzinu snimanja od 3,7 kadrova u sekundi, vrhunsku brzinu zatvarača od 1/4000 sekundi i osjetljivost do 6400 ISO (plus 12.800 H) te omogućuje potpunu DSLR kvalitetu rada uz jednostavno rukovanje, što ga čini izvrsnim početnim odabirom za korisnike koji žele prijeći na model napredniji od kompaktnih fotoaparata.

Najbolji fotoaparat sa superzumom: Canon PowerShot SX230 HS
Canon PowerShot SX230 HS odlikuje se HS sustavom od 12,1-megapiksela s iznimno osjetljivim CMOS senzorom i optičkim zumom od 14x (ekvivalent 28 – 392 mm) s optičkom stabilizacijom slike. LCD zaslon od tri inča sa stopostotnom pokrivenošću kadra olakšava gledanje snimljenih materijala i upravljanje izbornicima. TIPA-inih članova dojmile su se značajke kao što su snimanje videozapisa u razlučivosti Full HD 1080p s dinamičkim stabilizatorom slike, nova funkcija GPS-a (s priloženom programskom opremom Map Utility) i iznimno osjetljivim CMOS senzorom s Canonovim procesorom DIGIC 4 koji smanjuje šum čak i pri većim rasponima (do razine ISO 3200).

Najbolji višefunkcijski fotopisač: Canon PIXMA MG8150
Canon PIXMA MG8150 nudi naprednu ispisnu tehnologiju u prekrasno dizajniranom crnom kućištu. Novi inteligentni dodirni sustav i izravan pristup servisu Flickr® putem programske opreme Canon Easy-PhotoPrint EX fotografima sa svim razinama stručnosti olakšavaju ispis fotografija iz raznih izvora. Nova funkcija ispisa iz Full HD filmova korisnicima omogućuje ispis omiljenih trenutaka iz filmova u Full HD kvaliteti, što je uzbudljiva značajka koja se savršeno uklapa u fotografske trendove.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.