Canon će žrtvovati prodaju DSLR-a radi mirrorlessa?

Fotografija članka: Canon će žrtvovati prodaju DSLR-a radi mirrorlessa?

Iako su mnogi strani mediji prenijeli informaciju da Canon odustaje od SLR-a i prebacuje se na mirrorlesse, stvarna situacija je ipak malo drugačija. Pogotovo zato što je pogrešno interpretirana izjava predsjednika Canon Marketing Japana, Masahira Sakate.

Oglas

Masahiro Sakata je doista izjavio kako Canon primjećuje porast potražnje za fotoaparatima sa izmjenjivim objektivima bez zrcala te će ulagati u to tržište čak i ako će to uzrokovati kanibalizaciju prodaje njihovih povoljnih DSLR-ova.

Naravno ovo ne znači da Canon odustaje od DSLR-a i prebacuje se na DSLM. Japansko tržište je inače najveće svjetsko tržište fotoaparata i domovina Canona, Nikona, Sonyja, Fujia i svih ostalih mainstream proizvođača fotoaparata i opreme. Svakako je zanimljiva informacija kako je prošle godine prema istraživanjima CIPA (Međunarodna zajednica za kamere i fotografiju) upravo na japanskom tržištu pala prodaja svih digitalnih fotoaparata sa izmjenjivim objektivima za 10%, ali prodaja fotoaparata bez zrcala porasla je čak za 29%.

Uvriježeno je mišljenje kako Canon ne ulaže u mirrorlesse jer se boje da će to naškoditi prodaji njihovih DSLR-ova. No sada je Canon voljan aktivno izbacivati fotoaparate bez zrcala čak i ako oni uzmu dio kolača od prodaje DSLR-ova.

Što se pak tiče najvišeg ranga mirrorlessa, Sakata je puno oprezniji i kaže kako će Canon “sagledati prilike i razmisliti” što bi u prijevodu značilo kako je budućnost ponude Canonovih modela sličnija modelu nego li vrhunskom .

Naravno, vrijeme će otkriti sve, ali ja se svakako veselim novoj ponudi iz Canona, a i Nikona. Bilo bi zgodno vidjeti i Full-frame ponudu ovih najvećih proizvođača.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.