BYOD i potencijalne prijetnje na osjetljive dokumente ili informacije [infografika]

Fotografija članka: BYOD i potencijalne prijetnje na osjetljive dokumente ili informacije [infografika]

BYOD je skraćenica koja definira korištenje osobnih mobilnih uređaja kao što su smartfoni i tableti od strane zaposlenika za pristup poslovanju u tvrtkama.  No dopuštajući zaposlenicima da koriste vlastite uređaje za pristup informacijama u tvrtki dovodi do niza problema na koje poslovni subjekti moraju odgovoriti kako bi bili u skladu s obvezama zaštite podataka .

Oglas

Učinkovita BYOD strategija može dovesti do niza pogodnosti za poslovne subjekte, povećati učinkovitosti radnih mjesta i fleksibilnost. BYOD također može pružiti uštede kupnje uređaja za trajne korištenja jer zaposlenici sami ulažu u svoje uređaje.  Sve je to odlično ali postoji i ona druga strana medalje koja se odnsoi na rizike.  U potrazi za provedbom BYOD rješenja je važno identificirati poslovne ciljeve i prednosti, kao i uzeti u obzir sigurnost, revizije i zahtjeve za zaštitu podataka; Zbog toga bi svaka kompanija dozvoli li korištenje osobnih uređaja za poslvne svrhe, morala oformiti multidisciplinarni tim koji će osmisliti koordiniranu BYOD politiku, uključujući  uređaje, ljudske i pravne resursejer su sigurnosni rizici veliki.   Zato provjerite u infografici koje sve potencijalne prijetnje mogu imati  osjetljivi dokumenti ako se koriste BYOD uređaji:

Kako da zaštitite vaše povjerljive podatke i dokumente [infografika] 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.