Bulaja naklada: Priče iz davnine na festivalu u Lilleu

Fotografija članka: Bulaja naklada: Priče iz davnine na festivalu u Lilleu

Bulaja naklada: Priče iz davnine na festivalu u Lilleu

Bogati program ovogodišnjeg festivala uključuje i posebno predstavljanje izabranih animacijskih studija, škola i autora iz istočne Europe – odabrali su i pozvali njih desetak. Projekt "Priče iz davnine" predstavit će se na posebnom štandu na festivalu, uz gostovanje Helene Bulaja. Zanimljivo je i to da su čak tri gosta ovog programa iz Hrvatske – osim "Bulaja naklade", još i "Zagreb film" i "Kenges". Drugi "istočni" gosti su slavni estonski animacijski studio "Nukufilm", poljski studio "Se-Ma-For", škola animacije iz češkog Zlina, glasovita praška filmska akademija FAMU i drugi, a festival donosi i bogat program pretpremijera, pored ostalih i novog filma "Immigrants" Gabora Csupa, autora "Simpsona", retrospektivu i izložbu radova japanskog anime autora Miyazakija i drugo.

Projekt "Priče iz davnine" i filmovi koji ga čine do sada su, od 2002. godine do danas, uspješno predstavljeni ili nagrađeni na preko trideset međunarodnih festivala novih medija i animiranog filma, između ostaloga i na onima najvažnijima (FlashForward San Francisco, Annecy, Ottawa, Seul…).

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.