Bug Future Show 2017 – ove godine naglasak na STEM znanju

Fotografija članka: Bug Future Show 2017 – ove godine naglasak na STEM znanju

Ovogodišnji BFS2017 bit će u znaku STEM-a pomoću kojeg možemo izgraditi našu bolju budućnost. Bit će tu i vrhunski stručnjaci, učitelji heroji i super-junaci koji će sudionicima prenijeti najnovije tehnološke trendove.

Oglas

Kako kroz stjecanje STEM znanja (Science, Technology, Engineering, Mathematics – znanots, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i ljubavi prema tehnologiji osigurati izgradnju boljeg svijeta otkrit će nam predavači, panelisti i ostali sudionici programa ovogodišnjeg Bug Future Showa (#BFS2017). Cjelodnevni tehnološki show Buga, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, okupit će sljedeći tjedan, odnosno 26. siječnja u zagrebačkom kinu Europa zaljubljenike u najinovativniji biznis današnjice. Svi geekovi i gadget-freakovi, oni koji se smatraju techijima i early-adopterima te tehnološka zajednica s utjecajnim pojedincima svih profila moći će se, četvrtu godinu zaredom, zabaviti i družiti na jedinstvenom događaju u regiji te ponovno poslušati vrhunske regionalne tehnološke stručnjake, učitelje, pa i super-junake koji nas uveseljavaju i – odgajaju.

Bug Future Show 2017 otvorit će keynote predavanje na kojem će važnost osuvremenjivanja obrazovnog sustava i implementaciju novih tehnologija u redovni kurikulum predstaviti dr. Boris Jokić  s Instituta za društvena istraživanja, dok će pravce za uspjeh, ali i sve anomalije koje danas stoje na tom putu kada je riječ o domaćoj startupaškoj sceni, razotkriti jedan od najpriznatijih svjetskih telekomunikacijskih stručnjaka, Alan Đurić, suosnivač i CTO švicarske tvrtke Wire. Posjetitelji BFS-a moći će naučiti i kako, zahvaljujući utjecaju na društvenim mrežama, izgraditi poslovni uspjeh na predavanju Elle Dvornik, uvjerljivo najveće hrvatske “digitalne influencerice”.

Ovogodišnji BFS će biti jedna lijepa priča jer se bavimo budućnošću mladih. Razvoj svakog društva temelji se na obrazovanju, a nama je najbliža tematika obrazovanje za STEM područja i na to ćemo se fokusirati. Bavit ćemo se i umjetnom inteligencijom, gig-ekonomijom, novitetima iz područja računala i mobilnih komunikacija, uz neizostavni zabavni dio koji BFS čini drugačijim od svih ostalih”.
– Miroslav Rosandić, glavni urednik Buga

Ulaz na show je besplatan, ali uz pozivnicu, pa se svi oni koji već nisu dobili Bugovu pozivnicu, a žele doći, trebaju e-mailom javiti u Bug s dokazom da su čitatelji magazina ili isto to napraviti na Twitteru uz hashtag #BFS2017.

Hrvatski Telekom je u svakom trenutku u središtu najnovijih tehnoloških trendova, bilo da se radi o našim stručnjacima koji su direktno uključeni u razvoj mreža i tehnologija budućnosti ili su na samom izvoru svjetskih trendova i najnovijih praksi. Tako ćemo ove godine na Bug Future Showu premijerno pokazati kako funkcionira virtualna stvarnost na najpopularnijoj igraćoj konzoli – PlayStationu 4. Našu prednost u znanju o najnovijim tehnologijama svakako želimo podijeliti s našom ICT zajednicom, a Bug Future Show je idealno mjesto gdje to već četvrtu godinu činimo jer je riječ o najvećem regionalnom događaju te vrste.
– Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu

Cjelodnevno druženje bit će i ove godine začinjeno šaljivim tonovima, za što će se pobrinuti tradicionalni voditelj showa Ivan Šarić, a posjetitelji BFS-a moći će svjedočiti i jedinstvenoj raspravi u kojoj će se po prvi puta u povijesti sučeliti Superman, Batman i Spiderman kako bi raspravljali o tome tko će biti njihovi nasljednici, odnosno super-junaci budućnosti. Najmoćniji trio svih vremena pripremit će spektakularnu završnicu Bug Future Showa 2017.

Iznimno me veseli što će posjetitelji BFS-a biti u prilici upoznati istinske heroje – odgajatelje, nastavnike, učitelje i profesore koji već sada mladima, prkoseći sustavu, približavaju znanost, programiranje, elektroniku i matematiku najsuvremenijim pedagoškim metodama, ‘podvaljujući’ im ljubav prema učenju kroz korištenje digitalnih tehnologija. Čudotvorce koji će svih zapanjiti predstavit će najveći među najvećim arhitektima boljeg svijeta, profesor matematike Toni Milun.
– Dragan Petric, izvršni urednik Buga

Svi ostali detalji programa dostupni su na .

Posjetitelji će moći osvojiti i vrijedne nagrade sponzora tijekom BFS-a, među kojima je i uređaj koji je osvojio glasoviti EISA Award, u kategoriji European Advanced Smartphone za sezonu 2016-2017, HTC 10, a niz atraktivnih nagrada, od gadgeta do vrijednih mobilnih uređaja i poklon paketa osigurali su još i Hrvatski Telekom, Sony, Zagrebačka banka i HBO.

Cjelodnevni show koncipiran je kao kombinacija scenskog i popratnog izložbenog programa koji će se istovremeno održavati u istom prostoru. Scenski program predviđen je u glavnoj dvorani te paralelno u Dvorani Müller, gdje će se, među ostalima, moći vidjeti predavanje o VR-u na PlayStationu 4 Pro. U predvorju kina Europa bit će izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora koje će posjetitelji moći isprobati.

Bug Future Show 2017 organizira tvrtka Bug d.o.o., izdavač Buga, najtiražnijeg tech časopisa u regiji i Mreže, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce, kao i najposjećenijeg tech portala u regiji Bug.hr te najvećeg regionalnog natjecanja startupa Idea Knockouta.

Glavni sponzor BFS-a je Hrvatski Telekom, a događaj su sponzorski podržali i HTC, Sony, Visoko učilište Algebra, Span, Polycom i Zagrebačka banka. Naravno, i mi kao portal podržavamo ovaj zanimljiv i koristan event.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.