Budućnost kompanija koje proizvode digitalce je u zdravstvenoj industriji?

Fotografija članka: Budućnost kompanija koje proizvode digitalce je u zdravstvenoj industriji?

S obzirom na prodaju digitalnih fotoaparata u odnosu na smartfone, ali i navike korisnika koji sve više snimaju kamerama na smartfonima, čini se kako će proizvođači digitalaca morati potražiti drugi posao.

Oglas

Kako ne bi bilo zabune, u prvom redu mislimo na proizvodnju jeftinih modela digitalnih fotoaparata. Oni vrhunski, odnosno za profesionalce će se i dalje prodavati onima koji žive od snimanja fotografija. I sami ste svjedoci kako smartfoni već imaju kamere koje su prilično pristojne i mogu snimiti jako dobre fotografije, pa i video.

Budućnost kompanija koje proizvode digitalce je u zdravstvenoj industrijiSmartfon je u punom smislu riječi pametni telefon ali i multifunkcijski uređaj. Primjerice, i pisači su do prije određenog broja godina bili samo pisači, a danas su to istovremeno i kopirke, skeneri, pa i fax mašine. Nekada ste morali kupiti više uređaja za sve te “poslove”, a danas samo jedan i to već za nekoliko stotina kuna. Smartfon možete također shvatiti kako se radi o multifunkcijskom uređaju – telefoniranje, audio i video player, snimanje fotografija, videa, igraća konzola… i što sve još ne.

Vratimo se mi na našu priču o kompanijama koje proizvode digitalne fotoaparate. Kad ste u posljednje vrijeme čuli od nekoga od vaših prijatelja da je kupio digitalni fotoaparat? A koliko ih je kupilo smartfon? Sve vam je jasno, zar ne? :)

Jedna od kompanija koja je polako počela mijenjati svoje poslovne procese je Nikon. Ova poznata japanska kompanija već odavno proizvodi medicinske instrumente i vrhunske mikroskope, a u narednom razdoblju namjeravaju investirati oko 2 milijarde američkih dolara u razvoj medicinske opreme do 2017. godine. U prvom redu namjeravaju akvizirati nekoliko tvrtki koje su već etablirane u tom području. U istom periodu očekuju kako će generirati prihod od 1,28 milijardi dolara. Ovi su planovi vrlo optimistički, no na tržištu medicinske opreme vladaju sasvim druga pravila nego ona u IT industriji.

Neke druge kompanije, kao što je Olympus, već se etablirao u medicinskoj industriji, u kojoj je već dugo prisutan. istina, mi Olympus poznamo isključivo kao proizvođača digitalaca, no puno su jači u medicini. I Canon sve više osjeća kako bi značajniju zaradu mogli ostvariti u medicinskoj industriji.

Spomenimo na kraju kako Nikon ne misli samo ponuditi svoju optiku u medicinskoj industriji, nego namjeravaju proizvoditi primjerice i DNA čipove za genetička istraživanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.