Budućnost ICT industrije predstavljen na 6. HP 360° konferenciji

Fotografija članka: Budućnost ICT industrije predstavljen na 6. HP 360° konferenciji

Vrhunski stručnjaci su i na ovogodišnjoj 6. po redu HP 360° poslovno-tehnološkoj konferenciji govorili o novim trendovima mrežne industrije koji će vladati u narednih 10 godina.

Oglas

Danas je u Hypo centru održana 6. HP poslovno-tehnološka konferencija HP 360° kojoj je cilj bio predstaviti strategiju tvrtke Hewlett-Packard kao i novosti u IT industriji. Vodeća imena konferencije, osim Borisa Bauka, direktora Hewlett-Packard Hrvatska, ove su godine bili vrhunski stručnjaci Martin Kubala, direktor HP-a za jugoistočnu Europu (SEE) koji je govorio o globalnoj HP strategiji pod nazivom „New Style of IT“, Munir Ismet, voditelj HP Cloud rješenja za regiju EMEA u segmentu Javnog sektora, zdravlja i edukacije koji je predstavio stanje razvoja cloud usluga u javnom sektoru u EU i rješenja koja HP nudi, dok je Peter Schoen, regionalni direktor HP sustava za pohranu podataka za srednju i istočnu Europu (CEE), predstavio novitete iz tog segmenta, s naglaskom na cloud tehnologije.

Budućnost ICT industrije predstavljen na 6. HP 360 konferenciji

Na HP 360° konferencijama u proteklih nekoliko godina isticale su se iznimne inovacije i veliki napredak koji je HP ostvario na području mrežnih rješenja. Kao globalno i lokalno drugi najveći i najpouzdaniji ponuđač mrežne opreme i rješenja, HP korisnicima i partnerima nudi najnaprednija rješenja od jezgre najkompleksnijih i najvećih data centara do malih udaljenih ureda. Tradicionalne mreže svakim danom su pod sve većim opterećenjem novih trendova kao i zahtjeva poslovnih i krajnjih korisnika. Primjetna je doslovce eksplozija mobilnih uređaja, sadržaja, virtualiziranih poslužitelja i uređaja za pohranu podataka i Cloud filozofije koja podrazumijeva brzi provisioning usluga.

I ove godine, na šestoj uzastopnoj HP360 konferenciji, HP je predstavio najnovija mrežna rješenja i dao dobar pregled trendova i smjerova u kojima će se mrežna industrija kretati u narednih 10 godina. Virtualizacija, Cloud, Bring Your Own Device inicijative (BYOD), Big Data, Unified Communication (UC&C) i konsolidacija Data Centara glavna su područja koja HP networking svojim rješenjima adresira te korisnicima nudi mogućnost odabira koja se temelji na otvorenim industrijskim standardima i jednostavnom centraliziranom managementu.

Budućnost ICT industrije predstavljen na 6. HP 360 konferenciji

HP-ovi stručnjaci su, u suradnji sa vodećim partnerima, prikazali što je sve potrebno i koji uvjeti moraju biti ispunjeni kako bi se napravio veliki mrežni projekt vrijedan više od 100 milijuna dolara i kako se HP kao jedan od rijetkih mrežnih ponuđača može nositi s odgovornošću i zahtjevima takvih mega investicija. U prezentaciji o najnovijim tehnologijama i proizvodima, predstavljen je i vrlo zanimljiv slučaj implementacije wireless rješenja čime se izravno adresira potreba mobilnosti. Sve je zaokružio prikaz Software Defined Networking rješenja koja se mogu opisati kao Evolucija Networkinga. Na posebnom dijelu konferencije uživo je demonstriran novi HP 5900 CP konvergentni switch koje nudi LAN i SAN povezivost u jednom uređaju i koji je zahvaljujući svojim tehnologijama i pristupačnoj cijeni best buy proizvod u toj kategoriji.

«Izuzetno sam zadovoljan što već šestu godinu zaredom imamo mogućnost organizirati ovu konferenciju i na jednom mjestu okupiti više od 350 sudionika iz cijele Hrvatske. Posebno mi je drago što su s nama danas ovdje bili neki od najvećih europskih stručnjaka za cloud tehnologije čija su iskustva neprocjenjiva. Vrlo interesntne su bile i prezentacije naših HP Gold partnera, tvrtki Comping, ECS, Storm i S&T kao i prezentacije tehnološki naprednih proizvoda kao što su Moonshoot server, HP StorServ 3Par i HP FlexFabric 5900CP”, rekao je Boris Bauk, direktor Hewlett-Packard Hrvatska.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.