Brave New World 2016 – ovog vikenda 48-satni hackathon!

Fotografija članka: Brave New World 2016 – ovog vikenda 48-satni hackathon!

Na 48-satnom hackatonu se traže kreatori pametnih softverskih rješenja za grad Zagreb, a koja će život učiniti ugodnijim. Do sada je prijavljeno više od 150 projekata.

Oglas

Ovoga se vikenda u Zagrebu, u okviru Brave New Worlda, sprema poseban maraton. Dogodit će se veliki 48-satni hackathon, maratonsko natjecanje inovatora s najoriginalnijim idejama iz svijeta novih tehnologija, kojeg organiziraju HUB385 i fondacija CityOS iz San Francisca.

Od 10. do 12. lipnja održat će se hackathon za mlade makere, programere, inovatore, hakere, developere, kreativce i inženjere s ciljem razvijanja projekata inspiriranih idejom pametnih gradova. Hackathon će završiti odabirom najboljih sudionika koji će tek onda zaista krenuti u intenzivni rad razvijanja svojih projekata.

Naime, najbolji kreatori softverskih projekata, podijeljeni u razvojne timove, ulaze u šestomjesečni projekt tijekom kojeg će razvijati svoje funkcionalne aplikacije i uređaje. Pobjednici mogu besplatno koristiti co-working prostor u HUB385, pristup tehnološkom laboratoriju, svu opremu i vodstvo renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka s bogatim iskustvom u pokretanju i razvijanju svjetskih start upa. Razvojne timove sponzorirat će tvrtke koje prepoznaju važnost tehnološke edukacije mladih u Hrvatskoj – Vipnet, HEP, RiT i Proficio. Milijunska investicija namijenjena je lansiranju start upa pobjedničkog tima na globalno tržište.

Cilj hackathona je omogućiti razvoj pametnih softverskih rješenja za unaprjeđenje grada Zagreba koja će olakšati, pojeftiniti i učiniti kvalitetnijim naš svakodnevni život.

Ovakav je hackathon već održan u Dubrovniku i Sarajevu, a rezultirao je implementacijom nekoliko smart city projekata. Neki od uspješnih start up priča su razvoj aplikacija za traženje i plaćanje slobodnog parkinga, turistička aplikacija, automatski sustav navodnjavanja baziran na senzorima za detekciju vlage i solarna klupa s mogućnošću punjenja mobitela i tableta.

Sada je na redu upravo Zagreb, gdje nas 48-satni hackathon očekuje u svom najvećem opsegu jer je već zaprimljeno više od 150 prijava iz regije. Sudeći po interesu očekuje nas mnogo izvrsnih ideja kako gradove učiniti „pametnijima“, a besplatne prijave na otvorene su do petka.

Hrvatska je u svijet već lansirala velike start up projekte koji su ostavili značajan trag na naš svakodnevni život, a sada je vrijeme za novu hrvatsku start up zvijezdu. Možda je vaša ideja upravo ona na koju svijet čeka.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.