BQ M10 je Ubuntu tablet koji može zamijeniti PC računalo?

Fotografija članka: BQ M10 je Ubuntu tablet koji može zamijeniti PC računalo?

Canonicalova Ubuntu platforma nezasluženo privlači tako malo pažnje. Možda stvar može popraviti novi BQ M10 tablet koji upravo radi na Ubuntu platformi.

Oglas

Tablet ima ponešto izmijenjeno Ubuntu Touch sučelje, možda ne u onoj punoj funkcionalnosti, ali ima neke zanimljivosti koje će vam se svidjeti. U standardnom tablet modu ima jedno UI sučelje, a kada ga primjerice spojite na monitor tada se pojavi malo drugačije sučelje prilagođeno većim ekranima.

Ako vas zanima hardverska konfiguracija, spomenimo kako BQ M10 tablet ima veliki 10,1 inčni IPS ekran Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, radi na neimenovanom 4-jezgrenom procesoru na 1,5 GHz. Ugrađeno je 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza.

Ugrađena je i stražnja kamera od 8 MP s dvostrukom LED bljeskalicom i auto fokusom, što je rijetkost kod tableta. Po hardverskoj konfiguraciji možete zaključiti kako je ovo tablet neke srednje klase s Ubuntu OS-om, a koji ima sve one osnovne stvari za rad, surfanje i zabavu.

Zanimljivo je kako je Canonical napravio svoju inačicu Continuuma, tako da neovisno o prikazu podataka na tabletu ili monitoru priča je ista. Naravno, možete spojiti i tipkovnicu i miša. Vidite i sami kako se lako može tablet pretvoriti u osobno PC računalo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.