Boris Nemšić odlazi iz Telekom Austria Grupe na mjesto predsjednika Uprave ruskog VimpelComa

Fotografija članka: Boris Nemšić odlazi iz Telekom Austria Grupe na mjesto predsjednika Uprave ruskog VimpelComa

Boris Nemšić odlazi iz Telekom Austria Grupe na mjesto predsjednika Uprave ruskog VimpelComa

– Sa žaljenjem smo prihvatili odlazak Borisa Nemšića. Pod njegovim vodstvom je Telekom Austria Grupa obranila i osigurala svoj vodeći položaj u Austriji unatoč žestokoj konkurenciji i ostvarila međunarodnu prisutnost sa svojim uspješnim tvrtkama u još sedam država. Vjerujem da će Uprava Telekom Austria Grupe i dalje uspješno provoditi postojeću strategiju. Sjednica nadzornog odbora će se uskoro održati i imenovati nasljednik – izjavio je Peter Michaelis, predsjednik nadzornog odbora Telekom Austria Grupe.

– Danas mobilkom austria grupa izvrsno posluje te je dobro pozicionirana i snažan igrač na telekomunikacijskim tržištima Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe. Snažan rast našeg segmenta mobilnih komunikacija naročito tijekom 2008. godine, kao i u proteklih 10 godina jasan su dokaz potencijala ove Grupe. mobilkom austria grupa ima snažne timove i uprave u svim svojim tvrtkama. Ponosan sam i uvjeren sam da je Grupa u jedinstvenom položaju za oblikovanje budućnosti u korist svih sudionika – izjavio je Boris Nemšić, predsjednik Uprave Telekom Austria Grupe i predsjednik Uprave mobilkoma austria komentirajući poslovanje mobilkom austria grupe te dodao: – Premda sam uzbuđen zbog svoje nove uloge, žao mi je što napuštam ovu sjajnu Grupu koja je bila glavni dio mog života od 1997. godine. Posebno se zahvaljujem svim zaposlenicima i kolegama, od kojih su mnogi postali moji prijatelji, jer smo zajedno izgradili priču o uspjehu mobilkom austria grupe, zaključio je Nemšić.

Boris Nemšić (51) je počeo svoju karijeru u tvrtki mobilkom austria 1997. godine kao direktor Odjela za planiranje mreže. Godinu dana kasnije, preuzeo je vodeću funkciju u timu koji je podnio zahtjev za drugu GSM koncesiju u Hrvatskoj. Nakon uspjeha na natječaju, Nemšić je imenovan predsjednikom Uprave greenfield tvrtke Vipnet u Hrvatskoj 1998. godine, preuzevši ključnu ulogu u međunarodnom širenju tvrtke mobilkom austria. Nakon senzacionalnog pokretanja Vipneta, koji je dobio međunarodne priznanje, Boris Nemšić se vratio u Beč 2000. godine i imenovan je predsjednikom Uprave tvrtke mobilkom austria. 2002. godine, Nemšić je također postao operativni direktor bežičnog segmenta Telekom Austria Grupe. Pored njegove funkcije predsjednika Uprave tvrtke mobilkom austria, Nemšić je bio predsjednik Uprave Telekom Austria Grupe od svibnja 2006. godine.
Od 2007. godine, Nemšić je član Uprave svjetske GSM udruge.
Sa svojim dobro poznatim brandom Beeline, VimpelCom je u trećem tromjesečju 2008. godine imao 57,7 milijuna mobilnih korisnika i posluje u sedam država uz ukupnu pokrivenost pučanstva od 340 milijuna ljudi. VimpelCom je u prvih devet mjeseci 2008. godine ostvario prihode u visini od 7,5 milijardi američkih dolara i operativnu dobit (EBITDA) u visini od 3,7 milijardi. Tvrtka nudi usluge mobilne i fiksne telefonije i širokopojasnog Interneta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.