BookLamp.org više privremeno nije u funkciji, kupio ga Apple

Fotografija članka: BookLamp.org više privremeno nije u funkciji, kupio ga Apple

Jedan od navodno najboljim web stranica za preporuku knjiga, BookLamp.org, dobio je novog vlasnika – Apple. Trenutno su stranice izvan funkcije… piše ovo gore…

Oglas

BookLamp.org je startup tvrtka iz američkog grada koji je imao istoimene web stranice koje su preporučivale knjige. Same preporuke su vrlo inteligentno riješene, a temeljile su se na tisućama kriterija koji su pažljivo birani iz sadržaja odnosno teksta u knjizi.

Zašto je Apple kupio ovaj startup? Jednostavno zato što žele dublje ući u područje e-knjiga (e-book), upravo na područje pretraživanja i preporučivanja knjiga.

BookLamp je vrlo zanimljiva knjiška tražilica jer leži na “Book DNA“, odnosno to oni zovu “Book Genome Project” ili “Pandora of Books“, što samo potvrđuje koliko su duboko ušli u način i strukturu pretraživanja, tako da se praktični ne može dogoditi da ne dobijete željeni rezultat. Ovu će tehnologiju Apple iskoristiti za svoj iBook, za poboljšanje svoje vlastite tražilice i bolje preporučivanje knjiga svojim korisnicima.

Zanimljivo je kako je imao investiciju od 900.000$, te su već bili u pregovorima s Amazonom, no čini se kako su Appleovi “milijunčići” bolje zveckali. Kada ih već spominjemo, Apple je navodno kupio BookLamp  za 10-15 milijuna dolara. Točna se cifra još ne zna, ali tu negdje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.