B.net, Mid Europa Partners i BEWAG preuzimaju Total TV

Fotografija članka: B.net, Mid Europa Partners i BEWAG preuzimaju Total TV

B.net Hrvatska od sutra, 1. prosinca 2010. godine, preuzima sve operacije Total TV-a u Hrvatskoj, sukladno sporazumu kojega su danas potpisali investicijski fond Mid Europa Partners, većinski vlasnik Total TV-a, te austrijski koncern BEWAG, vlasnik B.neta Hrvatska.

Britanski investicijski fond (private equity) Mid Europa Partners vlasnik je brojnih telekomunikacijskih operatora i pay TV tvrtki u Europi (npr. Astera u Poljskoj, Invitela u Mađarskoj i Orangea u Austriji), te Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji.

Mid Europa Partners, zajedno s B.netom, pokreće suradnju u okviru koje će B.net biti odgovoran za daljnje poslovanje Total TV-a u Hrvatskoj; ono će po svemu, uključujući branding i tržišni nastup, biti posve integrirano u B.netovo poslovanje, te će Total TV biti ponuđen na tržištu kao B.netova satelitska platforma i usluga.

Total TV je regionalna DTH (Direct to Home) satelitska platforma, tj. kabelska televizija koja se emitira putem satelita Eutelsat te je jedan od vodećih DTH operatora u regiji. Total TV je trenutačno jedini operator u Hrvatskoj koji u ponudi ima hibridne prijemnike za prijam digitalnog zemaljskog i satelitskog signala, a ovim preuzimanjem operacija Total TV-a u Hrvatskoj korisnici ove platforme dobit će i brojne dodatne pogodnosti. Primjerice, programi nacionalnih televizijskih kuća bit će uvršteni u ponudu Total TV-a, a postojećim korisnicima jamče se isti uvjeti korištenja usluge tijekom sljedećih godinu dana.

B.net će razvijati Total TV kao vlastitu satelitsku platformu što znači da i korisnike B.netovih programskih paketa i one koji su dosad koristili Total TV u Hrvatskoj očekuju brojne programske novosti i usluge koje proističu iz ove sinergije kabelske i satelitske televizije. Jedinstvena korisnička služba i služba informacija za B.net i Total TV također su dio sporazuma o preuzimanju operacija ovog satelitskog operatora u Hrvatskoj.

"Preuzimanjem operacija Total TV-a, B.net postaje još značajniji igrač na hrvatskom tržištu distribucije televizijskih programa, nudeći korisnicima dva različita načina na koji mogu uživati u televizijskim programima – kabelsku i satelitsku televiziju. Ovo je prirodan korak u razvoju B.neta jer će nam omogućiti mnogo veću pokrivenost i doseg do novih korisnika, a Total TV smatramo najboljom satelitskom platformom koja će se lako integrirati u naš brand i ponudu usluga", izjavio je povodom preuzimanja operacija Total TV-a Adrian Ježina, predsjednik uprave B.neta Hrvatska.

"Odabrali smo BEWAG-ovu tvrtku, B.net, kao logičan izbor partnera koji će nastaviti s našim poslovanjem u Hrvatskoj te ga dodatno unaprijediti, primarno zbog pozicije koju B.net drži u Hrvatskoj kao vodeći kabelski operator te zbog odlične reputacije i zadovoljstva koje bilježi kod svojih korisnika. Kao snažna tvrtka koja se dokazala svojim promišljenim razvojem poslovanja i odličnim rezultatima u protekloj godini, B.net je idealan partner koji može nastaviti razvijati brand i usluge Total TV-a na vrlo konkurentnom hrvatskom tržištu distribucije televizijskih programa do krajnjih korisnika", rekao je Robert Knorr, senior partner u investicijskom fondu Mid Europa Partners.

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.