B.net Hrvatska: razvoj tvrtke, programske i tehnološke novosti

Fotografija članka: B.net Hrvatska: razvoj tvrtke, programske i tehnološke novosti

Na samom početku briefinga bilo je govora o razvoju tvrtke u proteklih godinu dana. Tako smo od Adriana Ježine, predsjednika Uprave tvrtke saznali kako je prošla godina dana od uspješnog spajanja DCM-a i Adriatic Kabela, što je rezultiralo vodećom pozicijom na tržištu kabelskih operatora u Hrvatskoj. B.net trenutno opslužuje oko 250.000 kućanstava u većim hrvatskim gradovima, a u narednom razdoblju tu brojku planiraju povećati za još 30-ak tisuća kućanstava. Iako su trenutno treći pružatelj širokopojasnog Interneta u Hrvatskoj, cilj im je doći na drugu poziciju.

Što se programskih novosti tiče, prošlog je tjedna predstavljen Večernji.hr TV na kojem se emitiraju vijesti s portala Večernji.hr, kao i Mini TV (u suradnji s Novom TV) poseban program sa sinkroniziranim animiranim filmovima namijenjenim najmlađim gledateljima. Ukupno je povećan broj kanala na više od 80, a do kraja godine bit će ih, kako tvrde u B.netu, više od stotinu.

Kod tehničkih pitanja najaktualnija tema svakako je HDTV, za koji su u B.netu realizirali sve tehničke preduvjete, te prelazak na digitalnu platformu, odnosno digitalni prijem televizijskih programa.

Na kraju smo saznali i nešto o sponzorstvima B.neta, kao što su sponzorstvo zagrebačke "Male scene", zatim popularnog zagrebačkog kluba Tvornica, izložbe "Ivan Meštrović – Gospa od anđela", te poznate CARNetove korisničke konferencije CUC 2008.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.