Bluetooth 2.2 u 2010. godini, naravno bit će brži!

Fotografija članka: Bluetooth 2.2 u 2010. godini, naravno bit će brži!

Bluetooth 2.2 u 2010. godini, naravno bit će brži

Prema objavi SIG,novi brzi Bluetooth protokol radit će u sprezi s WLAN ili USB radi poboljšanja prijenosa podataka i bit će poznat kao Bluetooth 10x i Bluetooth 100x. Uspješno će omogućiti bezžični (wireless) video streaming, wireless printanje i još puno toga. Za rad, mobiteli će morati imati WLAN vezu, ili UWB radio. To hoće reći kako će se prvo pojaviti verzija Bluetooth 10x , budući većina uređaja već posjeduje Wi-Fi mogućnosti.

Inače za sve koji ne znaju, Bluetooth je industrijska specifikacija za wireless personal area networks (PAN). Bluetooth omogućava način spajanja i razmjenu informacija između uređaja kao što su mobiteli, laptopi, PC-evi, printeri, digitalne kamere i konzole za video igre, preko pouzdane opče nelicencirane radio frekvencije, kratkog dometa. Ime Bluetooth je izvedeno iz imena Haralda Bluetootha, kralja Danske i Norveške, koji je živio u 10 stoljeću, a bio je poznat po svom ujedinjenju, prethodno zaraćenih plemena, iz Danske (uključujući Scaniu-današnju Švedsku, gdje je izumljena Bluetooth tehnologija) i Norveške.

Bluetooth logo, spaja analogiju nordijskih runa i modernih latinskih slova H i B (Haglaz i Berkanan). Logo je sličan jednom starijem logo-u za Beauknit Textiles (tekstil), dio Beauknit korporacije. Taj logo, koristi spoj obrnutog K i B za Beauknit, ali je širi i ima zaobljene kutove, a u suštini je isti.

Vrlo zanimljiva stvarčica, taj Bluetooth, izgleda. Tako je to danas. Tehnologija ide naprijed. Pitanje je samo možemo li mi to pratiti. Financijski i tržištem.

Bluetooth 2.2 u 2010. godini, naravno bit će brži

Izvor:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.