Bluestacks ili PC Plus – računala na Windows 8.1 pokretat će Android aplikacije?

Fotografija članka: Bluestacks ili PC Plus – računala na Windows 8.1 pokretat će Android aplikacije?

Koliko ste puta poželjeli pokrenuti neku Android aplikaciju na PC računalu? Ili neku video igru? Jeste možda čuli za PC Plus koncept? Ili Bluestacks?

Oglas

Ovo i nije neka novost, ekipe koje standardno rade na PC računalima već neko vrijeme razmišljaju o tome kako aplikacije na Androidu koristiti i na računalima. Prva stvar koja nam u tom trenutku pada na pamet je “emulator” koji bi pokretao Android aplikacije “u prozoru”. Druga varijanta je “multi boot” to znači da bi se pritiskom na određenu tipku umjesto Windows 8.1 OS-a podiže Android OS.

Nešto što će se vrlo često moći čuti u vremenu koje dolazi je “PC Plus” koncept, a navodno će biti jedan od jačih “termina” koji će se moći čuti i na CES 2013 sajmu koji je na rasporedu od 7. siječnja, a tradicionalno se održava u Las Vegasu. Ukratko, radi se o konceptu pokretanja Android aplikacija na Windowsima. No, trenutno spominjemo samo najnoviji Windows 8.1 OS, a što je sa sedmicom, Vistom, XP-om? Još jedna stvar – ovaj se koncept odnosi samo na prijenosna i stolna računala, ali ne i tablete, iako već postoji pregršt tableta na Windowsima i Intel procesorskoj platformi.

Jeste čuli za Bluestacks? Radi se upravo o nečem takvom – Bluestaks je u stvari Android emulator za praktički sve Windows operativne sustave, a postoji i inačica za Mac OS X. Blackstacks se pokreće kao aplikacija na Windows OS-u.

Prema riječima Patricka Moorheada, analitičara u tvrtci Moor Insights & Strategy, postoji vjerojatnost implementacije “dual boot” sustava te bi se korisnici iz jednog operativnog sustava u drugi. Drugi je put “virtualna mašina” koju dobijete putem softverske emulacije, što smo već ranije spomenuli.

Svakako bi bilo zgodno imati dva operativna sustava na jednom uređaju. No, ne treba zaboraviti kako se radi o dva različita procesorska koncepta – Intel/AMD i ARM, treba nekako pomiriti dva svijeta. Može li Bluestacks odraditi posao? Probajte!

Za početak, možda ne bi bilo loše isprobati Bluestacks, link za download je . A za ostalo… pričekat ćemo CES 2013…

Bluestacks ili PC Plus

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.