Bluboo S8, S8 Lite, S8+ su opasne kopije Galaxyja S8, usporedili smo ih

Fotografija članka: Bluboo S8, S8 Lite, S8+ su opasne kopije Galaxyja S8, usporedili smo ih

Neki će možda reći kako ne treba miješati kruške i jabuke, to i mi često kažemo. No, ako malo uključite mozak i jasno znate što želite, možda se Bluboo S8 u svim svojim inačicama i Samsungov Galaxy S8 mogu usporediti.

Oglas

Idemo odmah u startu razjasniti stvari. Galaxy S8 je daleko bolji uređaj. No, pitanje je da li opravdava 10 puta veću cijenu od Bluboo S8 Lite ili 5,7 puta veću cijenu od modela Bluboo S8, nekako baš i nismo u to sigurni. Naravno, sve se vrti oko toga što očekujete od pametnog telefona i koliko ste to spremni platiti. No, trend je vidljiv. Unatoč tome što se neki veliki igrači hvale o rekordnim zaradama, pitamo se je li to zaista tako. Zašto? Okrenite se oko sebe i pogledajte koje uređaje koriste vaši prijatelji, rodbina, vidjet ćete kako su stvari ipak malo drugačije.

Kada kupujete novi pametni telefon puno je karakteristika na koje treba pripaziti. Ono što primjećujemo kako postoje smartfoni koji nude maksimum svega, najbolji dizajn i performanse. Druga kategorija su oni smartfoni koji imaju to sve isto ali reducirano u svim karakteristikama. Ovisno o toj “redukciji” definira se i cijena, no ona je gotovo uvijek isplativija od onog maksimuma. To nas malo podsjeća na auto industriju – u natjecanju za najbrži serijski automobil kako bi postigli samo 2-3 km/sh veću brzinu potrebno je uložiti milijune dolara u razvoj, a to se onda osjeti i u krajnjoj cijeni. Problem nastaje kada nemate gdje voziti taj automobil. Ili ga ne smijete voziti onako kako ste zamislili… :)

Ili se vratimo u IT svijet. Tko je od vas iskoristio sve mogućnosti ili bar većinu od Worda, Excela, Power Pointa? Kod pametnih telefona je situacija slična – prosječni pa čak i napredni korisnici ne mogu iskoristiti snagu najjačih smartfona, a oni se najčešće kupuju jer ste ga dobili povoljno, na rate u nekom telekomu ili zato što volite kad vas svi gledaju sa zavišću kada ga stavite na stol. Kao što i samo znate, osobno imam pristup apsolutno svim vodećim smartfonima i nije mi problem priuštiti si bilo koji, ali to jednostavno ne želim, imam sasvim prosječan smartfon, čak bi se usudio reći jedan od jeftinijih. Razlog? Ma, nije bitno… :)

Vratimo se mi na priču o Bluboo S8 i Galaxy S8, iako mislim da ste shvatili poantu. Naravno, vi se s tim ne morate složiti. No, činjenica je kako je jeftinijim smartfonima osjetno porasla kvaliteta, a isto tako pojačali su hardver koji nude za određenu cijenu. Cijena Galaxy S8 je oko 800$, a Bluboo S8 ima cijenu 140$, dok S8 Lite vrijedi 80$. Ponavljam, Galaxy je bolji i to je činjenica, no je li zaista toliko bolji. Bluboo S8 čak ima i jaču bateriju a oba imaju ekrane omjera 18:9.

Evo isto zgodnog primjera – nedavno smo koji će zadovoljiti veliku većinu korisnika. Pogotovo su nas iznenadile odlične kamere. Naravno, to nije Galaxy S8, ali cijena od 139$ je smiješna za 8-jezgreni procesor, 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, kamere od 16 MP (prednja) i 13 MP + 2 MP (stražnja).

Možda će vam stvari biti malo jasnije kada ih vidite u tabelarnom prikazu, a koji puno govori. Sami donesite svoje zaključke. Isto tako, možete ih usporediti i u našoj besplatnoj koja je upravo prošla brojku od 2.000 upisanih uređaja.

Često s prijateljima se znam šaliti i reći – za jedan smartfon od 7-8 tisuća kuna mogu kupiti dobar smartfon, solidan hibridni laptop/tablet, napiti se s prijateljima i još mi slijedeći dan ostane novca. A čujemo kako će novi iPhone biti i preko deset tisuća. Može se, treba samo znati kako. Možda redovitije čitati naš portal i pratiti akcije, bolje i isplativije ponude, slušati savjete… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.