Blink i N-informatika zagrebačke IT tvrtke se spojile, zajednički će nastupati u Europskoj uniji

Fotografija članka: Blink i N-informatika zagrebačke IT tvrtke se spojile, zajednički će nastupati u Europskoj uniji

Integracije IT i drugih tvrtki bit će sve češće, a cilj im je veća konkurentnost kako na hrvatskom, tako i na jakom europskom tržištu. Blink i N-informatika su od danas odlučile poslovati zajedno.

Oglas

Blink i N-informatika od danas nastupaju pod zajedničkim imenom “Blink”. Ovim spajanjem su, kako kažu, postali najveći sistem integratora na tržištu malih i srednjih poduzetnika (SMB). Ukupno će zapošljavati 20-ak ljudi, a kako im bude rastao broj klijenata (trenutno ih je oko 200 kao što su Tifon, Eurokabel, City Centar One .i drugi) tako će i zapošljavati nove ljude. Očekivani godišnji prihod je oko 10-12 milijuna kuna, a već u periodu od 4-5 godina očekuju rast s dvoznamenkastim postotokom.

Cilj spajanja je povećanje kvalitete usluge kupcima, uz jačanje konkurentnosti na domaćem tržištu, što od 1. srpnja znači i jačanje konkurentnosti na zajedničkom tržištu Europske unije. Radi se, prema dostupnim podacima,  o prvom takvom potezu u IT sektoru otkako je Hrvatska postala članica EU.

Nova tvrtka imat će više od dvadeset certificiranih stručnjaka raznih profila i očekuje kako će trenutni sinergijski učinak biti smanjenje troškova od pet posto, uz očekivani rast prihoda od 20 do 30 posto već na temelju proširenja ponude postojećim kupcima.

„Obje tvrtke su usmjerene na tržište malih i srednjih poduzetnika kojima nude međusobno komplementarne usluge. Uz sistem integraciju Blink, na primjer,  nudi i računarstvo u oblaku i web-shop, dok N-informatika ima, primjerice, rješenja u optimizaciji ispisa na razini cijele regije. Spajanje se stoga nametnulo kao logičan potez koji nama donosi sinergiju i mogućnost daljnjeg rasta, a korisniku cjelovitu, prilagođenu i ekonomičnu uslugu“, rekao je Roko Babić, direktor dosadašnjeg i jedan od dva ravnopravna člana Uprave novog Blinka.

„Ulaskom u EU hrvatskim IT tvrtkama nude se prilike, ali stižu i izazovi, jer će ulazak na naše tržište biti lakši svima koji već nisu ovdje. Konkurentnost se stoga nameće kao apsolutni prioritet, a procijenili smo kako ćemo najviše postići udruživanjem. S Blinkom smo to mogli provesti tako da zadržimo svoju komparativnu prednost u pružanju individualizirane usluge manjim korisnicima“, istaknuo je Ivan Ante Nikolić, dosad direktor N-informatike i drugi član Uprave novog Blinka.

U Blinku procjenjuju kako tržište malih i srednjih poduzetnika ima značajne potencijale rasta. „Mali poduzetnici i start-up tvrtke se stalno spominju kao jedna od glavnih poluga gospodarskog oporavka i rasta, kako u Hrvatskoj tako i u EU, a svima njima treba ekonomična, fleksibilna i prilagođena usluga, od clouda do internih rješenja“, dodaje Babić.

Blink će, nakon konsolidacije kapaciteta, usluge sistem integratora moći nuditi i većim tvrtkama i sustavima, a uskoro će pripremiti i paletu novih proizvoda i rješenja, poput paket rješenja za najmanje korisnike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.