BlackBerry World 2012: osnaživanje Wikitude aplikacije i jačanje ponude igara

Fotografija članka: BlackBerry World 2012: osnaživanje Wikitude aplikacije i jačanje ponude igara
Wikitude aplikacija, dio platforme za proširenu stvarnost dobiva  još intenzivniju potporu u BlackBerry10 uređajima. Buduća poboljšanja uključuju za potrošače i programere podjednako širok spektar interaktivnosti, novitete oko multimedijalne podrške, točaka interesa vidnog polja kroz kameru i nove animacije. Najbolje od svega, Wikitude arhitekture za BlackBerry 10 će omogućiti AR programerima koristiti jednostavne i moćne web tehnologije poput HTML5, JavaScripta i CSS-a za stvaranje AR svijeta. Također će Wikitude uvesti svoj Browser u BB svijet kasnije ove godine.
 
 

 
BlackBerry App World  dobiva nove atraktivne naslove igara i ova kategorija će stalno se nadopunjavati s više casual i 3 D igara poput konkurentskih platformi. Gameloft je već najavio 11 različitih igara namijenjenih BB uređajima i playbooku, uključujući Shark, Nova 3 HD, i Oregon Trail.
 
.
 
Tvrtka Fishlabs Entertainment je najavila svoju nagrađivanu sci-fi Galaxy svemirska pucačina Fire 2 HD za BlackBerry playbook do kraja ovog mjeseca. Od svog debija u listopadu 2011, ova igra je postigla ogromnu popularnost kod korisnika iOSa zbog izvrsne vizualne kvalitete. Kada smo već kod aplikacija treba svakako spomenuti tvrtku Occiptal koja je stvorila aplikaciju za BB10 u sedam dana koja omogućava izradu panoramskih fotografija u 360-stupnjeva. To je ustvari isti program kao za Android uređaje ali znatno bolji. 
 

I na kraju ovog izvještaja moramo napomenuti još nešto. Nakon jučerašnje službene najave svog BB 10 OS-a i prikaza virtualne tipkovnice, ostalo je nejasno da li Research In Motion odustaje ili ne od proizvodnje uređaje s fizičkim tipkovnicama. RIMov glasnogovornik je rekao da tvrtka nastavlja dalje nuditi korisnicima izbor, i da će se proizvoditi kao do sada uređaji s fizičkim i virtualnim tipkovnicama. Također u kompaniji se nadaju da predstavljene inovacije vezane za virtualne tipkovnice će se jednim dijelom prilagoditi za upotrebu u uređajima s fizičkim tipkovnicama.  

Sada još pogledajte neke zanimljivosti kroz video priloge u nastavku vezane uz događanja u Orlandu: 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.