BlackBerry uređaji službeno u Pentagonu

Fotografija članka: BlackBerry uređaji službeno u Pentagonu
Certificirani su za uporabu od strane američke vojske i drugih Ministarstvo obrane BlackBerry Bold 9900 i 9930, BlackBerry 9810, BlackBerry 9850 i 9860, i na kraju BlackBerry Curve 9360.
 
 
 
Ključni element ovog Ugovora je poznat ključ za šifriranje, razvijen od strane proizvođača BlackBerryj uređaja. Osmišljen je kako bi se osigurala tajnost korporativnih poslova i njihova sigurnost.
 
 
 
Tvrtke trebaju dobar sustav za upravljanje uređajima koji su dio korporativne mreže budući da zaposlenici mobilne uređaje dijelom koriste i u privatne svrhe. Privatnost je stalno vruća tema, osobito zbog dijeljenja korisničkih informacija putem društvenih mreža. 
 
iOS i Android uređaji također podržavaju šifriranje, prisilni unos PINa, daljinsko brisanje podataka i druge sigurnosne mogućnosti. Ali, RIMov sigurnosni sustav je jednostavno više robustan i jednostavniji za primijeniti. Tako na primjer, BlackBerry poruke preusmjeravaju se preko RIMovog mrežnog nadzornog središta koje dodaje dodatni sloj šifriranja. Prema izjavama stručnjaka, iOS i Android platforme zahtijevaju puno više planiranja za postavljanje odgovarajućeg sigurnosnog sustava nego što je to slučaj s BlackBerry Enterprise Serverima.
 
U ovom dijelu priče trebamo svakako spomenuti još jednu zanimljivost.  Prema AllThingD mrežnoj stranici, 5000 zaposlenika u Pentagonu koristi neki Appleov uređaj, dok Android uređaja je dvije tisuće manje. 
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.