BlackBerry – telefon ili PDA?

Fotografija članka: BlackBerry –  telefon ili PDA?

BlackBerry je proizvod tvrtke Research in Motion (RIM), pružatelja rješenja i telekomunikacijskih proizvoda sa sjedištem u Waterloo, Ontario, Kanada. Danas je poznat kao BlackBerry pametni telefona u rangu s iPhone i drugim touch screen telefonima raznih proizvođača mobilnih telefona kao Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson itd.

Međutim, BlackBerry nije uvijek bio telefon. Zapravo, u početku je bio mobilni e-mail uređaj i osobni digitalni asistent. Sve je započeo u 1999. kada je došao kao RIM-e ručni uređaj. Bio je mala naprava koja je sličila pageru, namijenjena poslovnim ljudima koji trebaju mobilnu bežičnu komunikaciju za e-mail operacije. Imao je kalendar, organizator i popis adresa. Ubrzo je postao vrlo popularan uređaj među tvrtkama, korporacijama, i kao vitalni prateći uređaj mnogih marketinških timova. Do 2002., ovaj uređaj nema ime. Shvativši potencijal takvih uređaja ako se ide izvan prostora korporativnih operacija, RIM je angažirao Lexicon Branding kako bi dali ime uređaju. RIM je želio imati u imenu riječi e-pošte, ali to nije bio usvojeno od branding stručnjaka koji smatraju da je elektronička pošta obično povezan sa stresom. Budući da je uređaj bio crne boje s malim tipkama koje su nalikovale sjemenkama, tim je iz skale voća i povrća koje imaju sjemenke izvukao konačno ime BlackBerry.
Blackberry tada i sada je dizajniran s potpunom QWERTY tipkovnicom, sličnoj onoj što se vidi na računalnoj tipkovnici. To daje korisnicima mogućnost bržeg tipkanja. Nakon nekoliko evolucija, Blackberry dolazi s poboljšanom memorijom, jasnijim prikazom, većim kapacitetom memorije i i luksuznijim dizajnom . RIM se također udružuje s Intelom kako bi stvorili snažan i pogodan procesora za ovaj multi – praktik uređaj.
Još uvijek ste zbunjeni s onim kako bi nazvali svoj BlackBerry? Ma, možete ga zvati sa bilo kojim imenom kojim želite, čak i onim smiješnim nadimci koje ljudi imaju s obzirom na uređaj. Moj je npr. Uznemirko . Predsjednik USA, Barack Obama može nazvati PDA – Predsjednički Digitalni Asistent.

A sada pogledajmo BlackBerry vs. Apple kao naš prilog CROWD: Fight club-u.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.