BlackBerry snižava cijene BB 10 smartfonima – bit će konkurentske

Fotografija članka: BlackBerry snižava cijene BB 10 smartfonima – bit će konkurentske

John Chen, koji je prije dva mjeseca sjeo u fotelju Thorsten Heinsa, je za američki izjavio da BlackBerry 10 smartfoni imaju visoku maloprodajnu cijenu u usporedbi s konkurentskim modelima. On vjeruje da je cijena kao jedan od faktora odigrala značajnu ulogu u razočaravajućoj prodaji. Prema tromjesečnim podacima iz BlackBerryja, prodano je nešto više od četvrtine smartfona pokrenutih pod BlackBerry 10 sustavom od proizvedenih. Ukupan broj BlackBerry smartfona prodanih u posljednja tri mjeseca (ne računajući prosinac) iznosio je 4.3 milijuna. U istom tromjesečju prošle godine prodano je znatno više – 6.9 milijuna BlackBerryja. Sukladno tome značajno pada tržišni udio i povećava se operativni gubitak u posljednjih nekoliko mjeseci.

Oglas

Hoće li će snižavanje cijena ,, Q5 i Z30 smartfona napraviti pozitivne pomake u prodaji i neki novi modeli koji će sljedeće godine proizaći u dogovoru s Foxconnom? Kao dugogodišnjim korisnicima BlackBerry sustava stare garde i sadašnjim korisnicima uređaja pod BB10 novom platformom, mislimo da je korekcija cijena itekako potrebna. Da ne govorimo o modelima pod BB7 OSom kojima cijena nimalo ne pada. Barem kod naših operatera.

BlackBerry snižava cijene BB 10 smartfonima - bit će konkurentske 01

Stvarno su preskupi s obzirom na konkurenciju i to prvenstveno zbog hardverskih specifikacija, a manje softverskih. Jer BB 10 sustav nije nimalo loš. Pouzdan je u radu. Na drugoj strani nema više obvezne BIS / BES tarife što bi moglo privući nove korisnike (uz niske cijene) ali odbiti stare korisnike jer nema više komprimiranja i enkripcija podataka. Osim toga BB10 sustav podržava preuzimanje aplikacija s Google Play Storea sa SNAP opcijom iako neke od njih ne rade baš najbolje.

BlackBerry snižava cijene BB 10 smartfonima - bit će konkurentske 03

Kako god da okrenemo, strateški koraci u obliku snižavanja cijena su naravno potrebni. Kao potrošačima ova vijest nam je dobrodošla ali koliko će se nova strategija pokazati uspješnom možemo samo nagađati. Da, imajte na umu da postoje podaci da high-end modeli se sada prodaju manje nego prije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.