BlackBerry Rio Z20 – prve slike i specifikacije

Fotografija članka: BlackBerry Rio Z20 – prve slike i specifikacije

BlackBerry je u zadnjih nekoliko mjeseci predstavio dva smartfona sa QWERTY tipkovnicom, ali to ne znači da kompanija planira potpuno odustati od touchscreen uređaja.

Oglas

U prvih nekoliko pokušaja predstavljanja touchscreen uređaja prodaja je podbacila na većini tržišta i to uglavnom zbog nedostatka aplikacija. Sada se čini da će BlackBerry ponovo okušati sreću sa uređajem bez QWERTY tipkovnice koji nosi naziv BlackBerry Rio Z20.

Specifikacije ovog smartfona bi prema glasinama trebale uključivati ekran dijagonale 5 inča sa rezolucijom od 720p, kameru od 8 MP sa stražnje strane i 2 MP sa prednje strane uređaja. Trebao bi raspolagati sa 2 GB radne i 16 GB interne memorije proširive MicroSD karticama, te sa baterijom kapaciteta 2.800 mAh. Možda je najčudniji dio koji se tiče specifikacija ovog uređaja njegov procesor koji bi prema glasinama trebao biti sada već zastarjeli dvojezgreni Qualcomm Snapdragon S4 koji radi na taktu od 1.5 GHz. Zbog toga nam se čini da je ovaj dio specifikacija netočan, dok se ostatak navedenog čini prilično vjerojatnim.

Pronašli smo i neke slike ovog uređaja – Rio Z20 sa stražnje strane ima tradicionalni BlackBerry dizajn te slijedi tradiciju Z30 smartfona. BlackBerry Rio Z20 dolazi u crnoj i bijeloj varijanti.

Očekuje se da će BlackBerry predstaviti Rio Z20 u veljači slijedeće godine po cijeni od otprilike 300 USD. Rio Z20 je vrlo vjerojatno namijenjen za odabrane zemlje Južne Amerike, Europe i Azije gdje postoji jako tržište za uređaje srednje klase.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.