BlackBerry QNX softver proširuje svoje djelovanje u području medicine

Fotografija članka: BlackBerry QNX softver proširuje svoje djelovanje u području medicine

Nakon što je BlackBerry prodao Volkswagenu svoj njemački istraživački odjel za razvoj QNX softvera u automobilskoj industriji, usmjerili su njegov razvoj na daljnje korištenje u medicini osim u CT skenerima i X-ray uređajima itd. 

Oglas

Sada bi se BlackBerry QNX softver trebao koristiti u pokretanju zdravstvene usluge koja će integrirati tisuće medicinskih uređaja kako bi se omogućilo rano otkrivanje bolesti u Indiji. U ovaj posao je BlackBerry ušao u suradnji s suradnji s tvrtkom NantHealth koja je već razvila sustav kontrole namijenjen za primjenu u području medicine i koristi se u oko 250 bolnicama.

BlackBerry QNX softver proširuje svoje djelovanje u području medicine  01

Klinička baza podataka NantHealth-a će se integrirati s bazom podataka platnih sustava i usluga, kao i tehnologijom QNX BlackBerry, a što uključuje cloud-based computing usluge i sigurna rješenja za pružanje analize podataka i potporu odlučivanju. Dodatno će softver imati integraciju s podacima o pacijentu. Softver se sada testira što je i službeno potvrđeno. Ostaje nejasno hoće li BlackBerry novo rješenje za medicinske potrebe ponuditi i nekim drugim zemljama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.