BlackBerry Priv se pojavio u Europi, cijena 579,99 funti?

Fotografija članka: BlackBerry Priv se pojavio u Europi, cijena 579,99 funti?

Dugo očekivani i prvi pametni telefon kanadske kompanije na Android OS-u je konačno u prodaji. Novi je BlackBerry Eriv stigao i na stari kontinent. No, što može ponuditi za cijenu od čak 579,99 funti, što je oko 6.055 kuna?

Oglas

Ovdje je priča malo drugačija. Sigurno je kako se BlackBerry Priv neće prodavati masovno, nego određenim kupcima koji imaju neke sasvim druge prioritete. Ovo je prvi kompanijin smartfon koji je u potpunosti promijenio filozofiju kako same kompanije po pitanju pametnih telefona, tako i u uvođenju većeg stupnja sigurnosti u jedan Android uređaj.

Upravo je sigurnost prva i osnovna karakteristika po kojoj će se BlackBerry Priv razlikovati od drugih pametnih telefona. Stupanj sigurnosti na kojem radi ovaj smartfon je na najviše mogućem nivou, a ugrađeno je sve ono znanje koje BlackBerry godinama prenosi svojim korisnicima, njih nekoliko desetaka milijuna. Uređaj radi na Android 5.1.1 Lollipop operativnom sustavu, te ima kompanijin DTEK sigurnosni sustav za upravljanje aplikacijama, kao i podacima korisnika.

Druga stvar koja je vidljiva i koja je mnoge obradovala je dizajn. Uređaj je lijep, tu nema priče, ali je za razliku od konkurencije funkcionalniji. Naravno da pri tome mislimo na kliznu fizičku QWERTY tipkovnicu koja se nalazi ispod/iza ekrana, a koja može poslužiti i kao “trackpad”. Iako je sam uređaj vrlo tanak, dizajniran u skladu sa SmartSlide tehnologijom.

Sam hardver je sporedan, ali ne i nebitan, dapače. Ekran je 5,4 inčni AMOLED i QHD rezolucije od 1440 x 2560 točaka, što je oko 540 točaka po inču (540 ppi). Oba ruba ekrana su zakrivljena, što nas naravno podsjeća na kojeg smo naravno testirali.

BlackBerry Priv radi na 64-bitnom i 6-jezgrenom Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992) na 1,8 GHz, uz Adreno 418 grafiku na 600 MHz, istom onom koji se nalazi i u smartfonu, a kojeg smo naravno također testirali. Ugrađeno je i 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza do 2 TB.

Smartfon ima jednu SIM karticu, ali zato podržava 2G, 3G i 4G LTE mreže kategorije 6. I kamere bi trebale biti sam vrh ponude. Prednja je kamera od 5 MP, dok je stražnja od 18 MP s dvostrukom LED bljeskalicom, Sony MX230-S senzorom koji snima 4K video, auto fokusom i otvorom blende od f/2.2, te Schneider-Kreuznach lećom.

Ugrađena je baterija od 3410 mAh za koju kažu kako će izdržati i do 15 sati razgovora odnosno 350 sati na čekanju. Uređaj naravno podržava i NFC, Bluetooth 4.1, Wi-Fi a/b/g/n/, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct, GPS/A-GPS, microUSB 2.0.

U prodaji će se pojaviti 6. studenog, sada se primaju prednarudžbe ekskluzivno u . Koliko vidimo cijena mu je 579,99 funti, odnosno 49 funti na ugovor.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.