BlackBerry PRIV – pojavile se prve službene fotke na BB blogu

Fotografija članka: BlackBerry PRIV – pojavile se prve službene fotke na BB blogu

Očito je kako u kanadskoj kompaniji polažu puno pažnje na novi BlackBerry PRIV, prvi kompanijin pametni telefon koji radi na Android operativnom sustavu. Ovo su prve fotke koje su se pojavile na službenom BB blogu.

Oglas

Prije nekoliko dana smo kako su se pojavile prve informacije koje govore o novom BlackBerryjevom pametnom telefonu koji se razlikuje od svih njihovih prethodnika. U stvari, malo je isti, a malo drugačiji. Na svoje prethodnike nalikuje po svojoj fizičkoj QWERTY tipkovnici koja se nalazi ispod kliznog ekrana, a koja ima i funkciju touchpada što je vrlo praktično.

Ovo je prvi kompanijin pametni telefon koji radi na Android operativnom sustavu. Budimo iskreni, BlackBerry OS je odličan operativni sustav, ali očito je kako ga korisnici baš i nisu prihvatili. U prvom je redu orijentiran poslovnim korisnicima i nudi visoki stupanj sigurnosti (u odnosu na druge OS-ove) no čini se kako je to forma koja “ne pali” na masovnom tržištu.

BlackBerry je odlučio napraviti “triper kombinaciju” i u svoj ekosustav ugraditi nešto novo, drugačije, ali opet ne toliko drugačije. Kako je rekao izvršni direktor kompanije John Chen, BlackBerry PRIV će korisnicima ponuditi “…izbor, inovaciju, sigurnost, privatnost i produktivnost”.

Fotografije koje možete vidjeti su prve službene fotke ovog uređaja koji nam djeluje impresivno. S desne se strane nalazi tipka za paljenje oko koje su tipke za pojačavanje ili stišavanje zvuka. Ispod ekrana je microUSB ulaz i 3,5 milimetarski ulaz za slušalice. Zvučnik se nalazi ispod mrežice u donjem dijelu ekrana odnosno ispod tipkovnice.

Samo ćemo vas podsjetiti na do sada poznate specifikacije, a to je (ipak) 5,4 inčni ekran QHD rezolucije od 2560 x 1440 točaka, 64-bitni i 6-jezgreni Snapdragon 808 procesor, 3 GB RAM-a, kamere od 5 MP i 18 MP, baterija od 3650 mAh, podrška za 4G LTE i dual-band Wi-Fi.

Detaljne službene specifikacije BlackBerry PRIV pametnog telefona, kao i cijena, bit će objavljene uskoro, kažu u kompaniji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.