BlackBerry: Prije nego što se stvari okrenu na bolje će se pogoršati – najavio John Chen

Fotografija članka: BlackBerry: Prije nego što se stvari okrenu na bolje će se pogoršati – najavio John Chen

, privremeni izvršni direktor BlackBerry-a se nastavlja boriti za opstanak kompanije u svijetu mobilne tehnologije i poslovanja nakon što akvizicija s Fairfax investicijskim fondom nije uspjela. Ubrzo nakon inauguracije John Chen je na sastanku  iznio svoju strategiju vođenja i restrukturiranja kompanije riječima: “prije nego što se stvari okrenu na bolje će se pogoršati”.

Oglas

Prema pisanju Wall Street Journal-a,   prve posljedice novog restrukturiranju osjetio je rukovodeći kadar. U manje od mjesec dana tri su rukovodioca morala složiti svoje stvari u kartonske kutije i napustiti BlackBerry tvrtku. Među njima se , direktor međunarodne prodaje i , odgovorni za spajanja i akvizicije.

Podsjetimo, ova godina je bila iznimno teška za BlackBerry kompaniju. Na kraju drugog tromjesečja fiskalne (srpanj-kolovoz 2013) godine  na računima banaka, BlackBerry je akumulirao gotovinu u iznosu od 2,6 milijarde dolara, što je 500 milijuna dolara manje nego prije tri mjeseca. Velike nade T. Haynes-a da će smartfoni pokretani pod BlackBerry 10 platformom  biti prihvaćeni od strane potrošača i izvući dobit, nažalost pale su u vodu. Umjesto zarade, nastao je novi gubitak od gotovo 1 milijarde dolara, samo od neprodanih modela smartfona

Blackberry

Iako su se pojavile određene glasine da BlackBerry će odustati od proizvodnje smartfona zbog toga,  John Chen je demantirao glasine, rekavši da smartfoni su  jedna od glavnih aktivnosti njegove tvrtke,  s korporativnim uslugama.  Dakle, novi izvršni direktor još uvijek vjeruje i nada se savladavanju problema vezanih uz mobilnu tehnologiju i prihvaćanje uređaja od strane potrošača.

Black berry CEO - john-chen

No, bez obzira na optimizam izvršnog direktora, budućnost BlackBerry-ja je još uvijek nejasna, s obzirom na visoke stope gubitaka ali i analitičari ne vide svijetlo na kraju tunela.  Mi bi dodali, možda ipak BlackBerry može biti iznenađenje u 2014 godini. Tko to zna. Tromjesečni izvještaj će biti objavljen u petak 20 prosinca. (poveznicu ćemo objaviti nakon dostupnosti Izvještaja)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.