BlackBerry prijavio velike gubitke

Fotografija članka: BlackBerry prijavio velike gubitke

Nekad veoma poznato i cijenjeno ime na tržištu poslovnih pametnih telefona, a danas jedan u nizu „gubitnika“ na tom istom tržištu – to je kanadski Blackberry.

Oglas

Unatoč lošim prodajnim rezultatima ova poznata kanadska kompanija ne želi odustati od proizvodnje pametnih telefona. Prema najnovijim informacijama kompanija je trenutno objavila kako je u posljednja tri mjeseca zabilježila neto gubitak od čak 670 milijuna američkih dolara. Prema nekim podatcima to je gotovo trostruki gubitak u odnosu na prethodni kvartal.

Unatoč ovim poražavajućim prodajnim brojkama Blackberry se nada kako će gubitci na godišnjoj razini ipak biti manji od očekivanih. U posljednjih tri mjeseca prihodi ove kanadske kompanije pali su na 400 milijuna američkih dolara što je za čak 39% manje od 658 milijuna američkih dolara prihoda zabilježenih u istom periodu prošle godine.

Kako god poražavajući podatci za Blackberry bili, kompanijin se glavni izvršni direktor ipak ne da tako lako obeshrabriti te najavljuje kako će u slijedećih devet mjeseci kompanija predstaviti dva nova pametna telefona srednje klase. Šuška se kako ćemo jedan od spomenutih telefona vidjeti već u srpnju ove godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.