BlackBerry OS i BB10 mobilni uređaji odobreni za korištenje u NATO savezu

Fotografija članka: BlackBerry OS i BB10 mobilni uređaji odobreni za korištenje u NATO savezu

Puno loših vijesti ovih je dana objavljeno oko BlacBerryja, no evo i jedne dobre koja im itekako ide u prilog – BlackBerry se može koristiti u NATO savezu.

Oglas

I od prije nam je poznato kako je BlackBerry bio popularna marka mobilnih uređaja u brojnim državnim institucijama, pa tako i u NATO vojnom savezu. Čini se kako će biti i dalje, jer je NATO upravo odobrio i korištenje novih BlackBerry mobilnih uređaja s BB10 operativnim sustavom. Ovaj podatak bi itekako mogao koristiti kanadskom telekom divu koji, hm, više nije kanadski… :)

konkretno, NATO je odobrio korištenje BlackBerry Enterprise Service 10 i BB10 smartphone uređaja za komunikaciju unutar svojeg saveza. No, mora vam biti jasno kako to ipak ne znači da pripadnici saveza moraju koristiti isključivo BlackBerry uređaje. No, preporučuju se.

“Izgradili smo potpuno novu BlackBerry 10 platformu koja ima najviše sigurnosne mjere koje vladine organizacije i  korporacije mogu zamisliti. Činjenica je kako BlackBerry Enterprise Service 10 i BlackBerry 10 smartphone uređaji imaju sve potrebne sigurnosne protokole, što je ova preporuka samo potvrda”, izjavio je Scott Totzke, BlackBerryjev potpredsjednik za sigurnost.

Ono što će se sigurno događati je kako će početi narudžbe u NATO agencijama u svih 28 država članica, pa tako i u Hrvatskoj. Njeni će članovi moći koristiti BlackBerry 10 smartphone u službenoj komunikaciji. U prilog tome govori i podatak kako je BlackBerry od početka ove godine do sada već instalirao više od 25.000 komercijalnih i testnih BlackBerry Enterprise Service 10 servera, a iskreno se nadaju kako će ih morati instalirati još i više.

S druge strane, saznali smo kako će u skladu s reorganizacijom kompanije BlackBerry otpustiti 4.500 zaposlenika širom svijeta, što je oko 40%. Idućih nekoliko mjeseci bit će itekako ključni za kompaniju, hoće li opstati ili propasti.

BlackBerry OS i BB10 mobilni uređaji odobreni za korištenje u NATO savezu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.