BlackBerry: Najveća vrijednost kompanije mogli bi biti patenti za kriptografiju

Fotografija članka: BlackBerry: Najveća vrijednost kompanije mogli bi biti patenti za kriptografiju

Kao što smo neki dan pisali na našem portalu da trenutna situacija u kompaniji BlackBerry nije jednostavna, ali tvrtka još uvijek ima zdrav portfelj od 130 patenata namijenjenih kriptografiji koji bi mogli biti najveća vrijednost.

Oglas

 

Jedinstvenost Blackberry sigurnosnih patenata je da oni koriste i one se smatraju učinkovitije od RSA algoritama ( šifre javnog ključa koja poˇciva na ideji jednosmjerne funkcije) za male uređaje.

BlackBerry (tadašnji RIM) je kupio patente za 106 milijuna dolara od tvrtke Certicom 2009 godine i među 130 patenata je monopol na korištenje eliptičnih krivulja za kriptografiju . Danas se relativno malo koriste Certicom patenti eliptične krivulje, jer licenciranje od strane BlackBerry-a je vrlo skupo.

Osim BlackBerrya, licence ima  za zaštitu podataka u svojim ministarstvima i agencijama , Motorola (sada dio Googlea), Oracle i General Dynamics.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.