BlackBerry možda u problemima – kanadska vlada mu neće pomoći?

Fotografija članka: BlackBerry možda u problemima – kanadska vlada mu neće pomoći?

James Moore, kanadski ministar gospodarstva, izjavio je da mu je jasno kako se BlackBerry nalazi u teškoj situaciji, no iz nje će se morati “iskopati” sam.

Oglas

U kanadskoj vladi puno nade polažu u nove BlackBerry 10 mobilne uređaje, do kraja godine ih očekujemo još nekoliko, a istog je mišljenja i izvršni direktor kompanije Thorsten Heins. Podsjetit ćemo vas i kako smo nedavno pisali kako postoji prilično velika vjerojatnost i da BlackBerry postane i .

Problem kompanije BlackBerry je sličan kao i kod mnogih drugih kompanija, pa čak i u Hrvatskoj. Naime, u kompaniji je zaposlen velik broj Kanađana i kanadska Vlada sigurno ne želi vidjeti velik broj svojih državljana koji bi mogli dobiti otkaz u kompaniji i tako bi bili na teret države. No, nekako nam se čini kako će se to i dogoditi. Pitanje je što će donijeti i nova moguća “privatizacija” kompanije, ali ako se to i dogodi, izgledno je da će se stvari razvijati u tom smjeru. Kada se prihodi smanje i posao smanji, netko to mora osjetiti na svojim leđima, znate već kako to ide.

Oči kompanije usmjerene su prema novim modelima mobilnih uređaja koji bi trebali konkurirati drugim modelima. Kompaniji će biti izuzetno teško jer sa svojim postojećim BlackBerry Z10 i BlackBerry Q10, te novim BlackBerry Q5 i BlackBerry Aristo Z30/A10 morat će se boriti s moćnim konkurentima kao što su Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z, Nokia Lumia 1020, Apple iPhone 5S, LG G2 i mnogim drugim manje razvikanim modelima.

Jedno je sigurno – BlackBerry očekuje teško razdoblje…

BlackBerry poslovanje

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.