BlackBerry: kobne pogreške koje su dovele kompaniju do točke prodaje

Fotografija članka: BlackBerry: kobne pogreške koje su dovele kompaniju do točke prodaje

Svi smo upoznati da trenutna situacija u kompaniji BlackBerry nije jednostavna. Iako je kompanija činila sve oko oporavka, pri tome su napravljene neke kobne pogreške.

Oglas

 

Što je dovelo do odluke da Upravni odbor najavi pokretanje niza strateških programa koji uključuju moguće saveze s drugim tvrtkama, prodaju i druge transakcije, pročitajte u nastavku.

Nekada su BlackBerry uređaji/ sustavi bili kraljevi u poslovnom svijetu. Međutim, inertnost u praćenju hardverskih standarda nametnutih od konkurencije, premali broj aplikacija, ali isto tako razvoj sigurnosnih protokola za Applea, WP ili Android temeljene uređaje, politika cijena i subvencija za operatere, BlackBerry ekosustav postaje sve manje interesantan za korporativne/ poslovne korisnike. Ali to nisu jedine kobne pogreške koje je BlackBerry kompaniju dovelo u položaj da proda imovinu što uključuje 5.236 registriranih patenata od kojih je 3.730 u području bežičnih komunikacija.

Prva od ostatka kobnih pogrešaka je više mjesečno kašnjenje plasiranja u javnost BlackBerry 10 sustava nakon službene najave. Time su poremetili očekivanja potrošača od kojih se dio okrenuo Apple i Android uređajima. Sljedeća kardinalna pogreška je hardver. Svi znamo da bi neki operativni sustav funkcionirao potrebna je podrška hardvera. U tu svrhu je tvrtka pokrenula BlackBerry Z10 i Q10 i Q5 smartphone d kojih potonji imaju kultnu QWERTY tipkovnicu. Hardverski se modeli ne mogu natjecati sa svojim konkurentima i globalna prodaja nije prema očekivanjima. Znatno je manja nego što ju ima Nokia i njeni WP8 smartphonei.

Ipak ima malo pozitivnog izgleda barem što se tiče prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema podacima prikupljenim od strane StatCountera, ona se utrostručila. Podsjetimo, StatCounter je stranica koja prikuplja, prati i analizira korištenje interneta od strane određenog proizvođača pametnih telefona, operativnih sustava i vrsta preglednika, i uočeno je u zadnje vrijeme povećano korištenje BlackBerry Browsera. Nadalje, iako BlackBerry 10 sustav je u konačnici donio atraktivnosti u odnosu na strani svojim gestama, Hubom i ostalim funkcijama, nedostatak primjene (aplikacija) je postao novi problem. BlackBerry je objavio i obećao da će riješiti ovaj problem, ali ni nakon osam mjeseci primjene BB 10 sustava, gotovo nema promjena.

 

 

I zadnja, kardinalna pogreška odnosi se na PlayBook, kojim je kompanija doživjela neuspjeh na tržištu tableta. BlackBerry je pokrenuo Playbook, temeljen na QNX jezgri, nimalo loših tehničkih specifikacija ali cjenovno je bio vrlo skupo. Kako bi privukli kupce, Blackberry kompanija je morala smanjiti cijenu ovog uređaja, ali u konačnici je to dovelo do povećanog gubitka za kompaniju. Da stvar bude još ljepša, iako su obećali podršku BB 10 sustava za Playbook, do nje neće doći. Time je opet znatno poljuljano povjerenje kupaca u kompaniju. Eto, sada možemo samo očekivati vijesti tko i što će kupiti od Blackberry-a, ali tko zna, možda i BlackBerry preživi. Što vi mislite?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.