BlackBerry 10 – pet korisnih savjeta za korištenje i postavljanje sustava

Fotografija članka: BlackBerry 10 – pet korisnih savjeta za korištenje i postavljanje sustava

Ako ste u posljednje vrijeme postali ponosni vlasnik BB Z10 ili BB Q10 modela smartphonea, znamo da još uvijek istražujete mogućnosti sustava. To nije ništa neuobičajno. U želji da vam malo skartimo vrijeme istraživanja donosimo pet korisnih savjeta vezanih uz postavke sustava.

Oglas

 

1. Označavanje pročitane pošte 

BB 10 donosi osim vizualnih promjena i funkcionalne promijene elektroničke pošte. Dobivate li  ili šaljete hrpu elektroničke pošte na dnevnoj bazi, opcija označavanja pročitane pošte ima za vas veliku važnost. Kako da ju uključite?


Idite u BlackBerry Hub →   Dodirnite  i držite dan za  koji želite da vam bude prikazano da ste pročitali  sve prethodne poruke e-pošte → po dodiru otvora se  kontekstualni izbornik  →  odaberite ikonu “Označi ranije poruke kao pročitane” → pojavljuje se pop up prozor i sada na njemu pritisnite na tipku “ U redu” .

2. Odabir poruka za prikaz u BB Hub-u 

BlackBerry Hub je vitalni dio BB 10 sustava.  Sigurno ste  uočili da je  dostupan s jednostavnim pokretom bez obzira što radite na  smartphoneu i da sadrži hrpu informacija.  Imate li dva ili više računa elektroničke pošte i aktivni ste na društvenim mrežama ovaj središnji prostor brzo može postati šuma u kojoj je teško vidjeti drvo.  Zato ne bi bilo loše da  prilagodite prikaz koji će odgovarati  vašim potrebama.  Evo kako možete filtrirati  BlackBerry Hub:

 

Otvorite  BlackBerry Hub  → dodirnite  ikonu s tri okomite točkice  →odaberite “Postavke” →   dodirnite ” Upravljanje značajkom Hub’

 

Sada omogućite ili  isključite  račune  za koje želite da se vide u BlackBerry Hub-u. Nakon što završite odabir,  dodirnite dvaputa ikonu  ‘Povratak’ . I to je to.  Predomislite li se kasnije, uvijek možete ponoviti postupak. Ovdje bi dodali da to nije jedini način. Želite li povremeno vidjeti samo određeni račun, jednostavnim dodirom na desnoj strani zaslona u  BlackBerry Hub-u  odaberite račun koji želite vidjeti.

3. Pokretanje – reset BlackBerry Hub-a  bez vađenja baterije 


Htjeli mi ili ne, BB 10 sustav ima još bugova.  Upravo zbog njih mogli bi vam se pojaviti određeni problemi u BB Hub-u poput zamrzavanja prikaza poruka ili netočan prikaz.  Da ne bi morali zbog toga resetirati cijeli uređaj postupkom vađenja baterije, moguće je to učiniti samo za BB Hub s gestama. Potrebno je napraviti 5 uzastopnih povlačenja prema dolje počevši od gornjeg desnog kutu zaslona.  Nakon toga  ponovno se pokreće  BlackBerry Hub.

4. Prikaz preglednika u desktop modu 

Želite li vidjeti korištenjem BlackBerry Browsera  na zaslonu punu mrežnu stranicu kao na računalu slijedite ove korake:


Otvorite preglednik BlackBerry i dodirnite na ikonu u donjem desnom kutu s 3  točkice → “Postavke” → Alati za programere → postavite prekidač na ‘desktop mod.

5.  Očistite cache i kolačiće iz preglednika

Povremeno nije loše očistiti sve podatke (cash) o pregledavanju i povijesti na uređajima. Osim bolje operativnosti malo će te zaštite privatnost. Želite li pokazati nekome zanimljivu vijest ili informaciju objavljenu na internetu na svom uređaju, ne mora baš svatko vidjeti stranice koje redovito posjećujete. Za čišćenje casha u sklopu preglednika na BB 10 postupak je sljedeći:

Otvorite preglednik →dodirnite ikonu u donjem desnom uglu s tri okomite točkice → dodirnite na “Postavke”→ Privatnost i sigurnost → Pomaknite se prema dolje do tipke Očisti prethodno → potvrdite čišćenje → pomaknite se još malo dolje do slijedeće tipke – Očisti kolačiće i druge podatke →potvrdite

Uskoro slijedi nastavak korisnih savjeta. Ovo je prvi dio. :)  Do tada možete pročitati naše recenzije i modela u kojima možete također naći neke savjete za rad.

 

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.