BlackBerry 10: Nadogradnja operativnog sustav za Z10/Q10/Q5 modele smartphonea [korisni savjeti]

Fotografija članka: BlackBerry 10: Nadogradnja operativnog sustav za Z10/Q10/Q5 modele smartphonea [korisni savjeti]

Naš čitatelj Dejan, poslao nam je u redakciju mejl za pomoć oko nadogradnje BlackBerry 10 operativnog sustava  za svoj Z10 smartphone. Vjerujemo da nije jedini koji ima „problema“, zato u ovom članku donosimo uputu i nekoliko savjeta kako da sami nadogradite svoje BlackBerry mobilne ljubimce Z10/Q10/Q5.

 

Postoje dva načina za ažuriranje softvera na BlackBerry uređajima pod BB10 sustavom. Jedan je preuzimanje firmwarea putem OTA metode, drugi je ručna nadogradnja. No, ako nova verziju OS-a nije dostupna od strane operatera kroz OTA način (u HR nije), bolje je da ručno ažurirate softver uređaja pomoću ili s weba.

Uputa:

Prva stvar koju morate napraviti je puni backup uređaja prije nego što pokušate ažurirati OS, ali to učinite i prije ažuriranja OTA ako je dostupno putem vašeg operatera, bez obzira na to što OTA metodom nadogradnje svi vaši podaci u uređaju će ostati netaknuti. Nikada se ne zna što može krenuti krivo.

Povežite svoj BlackBerry 10 uređaj i računalo, otvorite web preglednik i unesite sljedeći link: . Spustite se malo niže i vidjet ćete ažuriranja na webu. Kliknite ako je novi softver dostupan za vas, onda možete nastaviti s ažuriranjem. Imajte na umu da može potrajati neko vrijeme dok ažuriranje završi.  Ako se ništa ne pokazuje, probajte drugu metodu ažuriranja pomoću BlackBerry Linka. Provjerite imate li BlackBerry Linka. Ako je nadogradnja dostupna, trebali bi dobiti obavijest o tome.

Nije li, onda slijedite nešto malo drugačije  upute.

1.  Preuzmite zadnju inačicu operativnog sustava 10.1.xxxxx na svoje računalo putem jednog od ovih linkova:

STL100-1
MEGA: 
STL100-2/3
MEGA: 
STL100-4
MEGA: 

Pri tome trebate ne samo odabrati svoj uređaj  BBZ10/Q10/Q5, već i broj modela STL100-1/ STL100-2/ STL100-3/ STL100-4 (postavke sustava- više o OS, Naziv uređaja)

2. Raspakirajte ZIP datoteku .
3. Povežite vaš BB Z10/Q10 i računalo pomoću USB kabela. Pokrenite BlackBerry Link.

4. kliknite ikonu zupčanika za pristup postavkama. Ovdje imate mogućnost za ponovno učitavanje softvera uređaja. Odaberite Vraćanje na tvorničke postavke.

5.  Kliknite Restore i slijedite upute.  Vaš uređaj može se resetirati do dva puta tijekom postupka.


6.  Ne zaboravite vratiti svoj backup nakon nadogradnje OS.

Važne napomene: 

Proces nije 100% zajamčen da će raditi za svakoga. Ako je uređaj zaključan na operatera, tada postoji prilična šansa da proces ručne nadogradnje neće raditi. Neki korisnici BB 10 sustava na uređajima koji su zaključani na operatera izjavili su da vađenjem SIM kartice im je postupak nadogradnje prošao. Ali ne vjerujemo previše u učinkovitost  budući da BB sustav zna koji mrežni uređaji su zaključani čak i bez SIM-a umetnutog u uređaj.  No, ipak možete pokušati: uklonite SIM karticu iz uređaja, te u postavkama> mjesto usluge, onemogućite Usluge lokacije.  Želite li se ipak dočepati nadogradnje, možda nije loše da smartphone odnesete uda to oni učine. Isto možete učiniti niste li sigurni da će te postupak pravilno provesti. Servis je u Zagrebu, Žitnjak, Slavonska 22d i u Gundulićevoj 7.   Da, i sve što radite, radite na vlastitu odgovornost. Naš portal ne može biti odgovoran pođe li vam nešto krivo ili prestane li vam uređaj raditi . Imajte to na umu. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.