BlackBerry 10: Kako aktivirati BB Protect servis za zaštitu osjetljivih podataka?

Fotografija članka: BlackBerry 10: Kako aktivirati BB Protect servis za zaštitu osjetljivih podataka?

 

Prije nego se dotaknemo dijela priče o BlackBerry Protect servisu, ukratko ćemo se osvrnuti na BB Balance funkcionalnost, jer neki korisnici ih poistovjećuju.

Oglas

BlackBerry Balance, rješenje je za upravljanje smartphoneom na korporativnom BlackBerry Enterprise Serveru ( BES). Odvaja poslovni od privatnog profila na razini samog operativnog sustava, i oba profila aktivna su istovremeno. Za korištenje ove opcije morate biti prijavljeni na BlackBerry Enterprise Server ( BES), dio mrežne strukture nekih kompanija namijenjen BYOD uređajima zaposlenika. Da sumiramo, ako ste obični korisnik i vaša tvrtka nema pokrenut BES10, ne možete koristiti BB Balance funkcionalnost.  Želite li ipak imati  opciju dostupnu za svoj uređaj, možete preuzeti BES 10, instalirati na svoje računalo, ali to će vas koštati  99 dolara.  Nadamo se da vam je sada sve jasno.


Ipak, možete koristiti BlackBerry Protect, uslužni program i istoimenu aplikaciju za zaštitu osjetljivih podataka (poruke, bilješke, adresar), koji rade u pozadini. Program za razliku od BlackBerry sustava starijih inačica se aktivira nešto drugačije. Prvo što trebate učiniti je na vašem uređaju pod BB10 sustavom ući u Postavke sustava → odaberite BlackBerry Protect → uključite.


Nakon toga u pregledniku na računalu otvorite protect.blackberry.com, prijavite se korištenjem vašeg BlackBerry ID-a. Potom vam se otvara prozor u kome je vidljiv cijeli niz aktivnosti koje možete aktivirati i prilagoditi za korištenje servisa.

Popis značajki BlackBerry Protect:

Prikaz lokacije: aktivacijom dopuštate praćenje svog uređaja i njegovo pozicioniranje na  Bing zemljopisnoj karti.  (op. na smartphoneu morate imati uključenu opciju za slanje lokacijskih podataka).

Postavljanje audio zvuka u slučaju izgubljenog smartphonea:  Možete nazvati  svoj broj i pokrenuti vrlo glasnu zvonjavu   kako bi se olakšala potraga, čak i kada je isključen zvuk.

Pogledaj poruku:  Na ovom dijelu omogućeno je da  postavite prilagođenu poruku  koja će biti vidljiva na zaslonu i kad je uređaj zaključan. Na primjer, možete staviti fiksni telefonski broj ili neki rezervni broj mobitela na koji vas se može nazvati u slučaju da izgubite uređaj, i pronađe ga neki pošteni nalaznik da vas može kontaktirati.

Blokiraj uređaj: možete zaključali uređaj, i po želji postaviti novu lozinku.

Brisanje svih podataka u uređaju: Možete daljinski trajno izbrisati sve podatke na uređaju bude li vam izgubljen ili ukraden.  Nakon toga više nećete  biti u stanju na neki drugi način komunicirati sa svojim smartphoneom putem BlackBerry zaštitite. Nemojte isprobavati opciju iz znatiželje.

 

Nadamo se da su vam informacije bile korisne. Pazite gdje ostavljate svoje BlackBerry-je i čuvajte njih kao i svoje podatke.

 

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.