BlackBerry 10 dobio FIPS sigurnosno certificiranje, jedna dobra vijest za RIM

Fotografija članka: BlackBerry 10 dobio FIPS sigurnosno certificiranje, jedna dobra vijest za RIM

Research In Motion (RIM) je svoj prvi certifikat. Radi se o FIPS 140-2 certifikat, koji omogućuje vladinim agencijama implementaciju BlackBerry10 smartphone i BlackBerry Enterprise Service 10, od trenutka kada budu dostupni.

Oglas

FIPS je standard koji omogućuje sigurnu uporabu u kanadskim vladinim agencijama, američkim tvrtkama i u drugim organizacijama koje obrađuju osjetljive podatke pohranjene na smartphone s BlackBerry 10. sustavom. BlackBerry proizvodi i rješenja i su zaštićeni 256-bitnom AES enkripcijom, standardno vrlo sigurnom i međunarodno priznatom za zaštitu podataka. Osim FIPS certifikata, BlackBerry proizvodi su prošli kontinuirane stroge sigurnosne procjene iz raznih nezavisnih organizacija diljem svijeta.

Postizanje FIPS certifikata za potpuno novu platformu u vrlo kratkom razdoblju, a prije lansiranja, je prilično neobično”, izjavio je šef RIM-ovih sigurnosnih certifikata, David MacFarlane.

Kao što znate, RIM-ova sudbina sada ovisi gotovo isključivo o dugo očekivanoj liniji tzv BB 10 uređaja. Prošli mjesec, RIM je rekao da je počelo testiranje linije uređaja od strane mobilnih operatera, kojim se tvrtka nada vratiti dio tržišnog udjela kojim dominiraju Apple i uređaji koji rade na Google Inc operativnom sustavu Android. Unatoč osvajanju ovog certifikata, RIM se još uvijek suočava s teškim zadatak uvjeriti vladine agencije da koriste nove BB 10 uređaje. Naime, neki američke vladine agencije su počele gledati na druge opcije, poput korištenja Appleovog iPhonea. Dok uređaji su dobro primljena od strane developerske zajednice, financijski analitičari na Wall Streetu i Bay Streetu imaju ambivalentne stavove o prihvaćanju smartphonea od strane potrošača. Mi smo znatiželjni da isprobamo nove BlackBerry uređaje 10, iako nam je dio noviteta poznat putem BlackBerry Alfa dev modela, ali ožujak 2013 nije daleko.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.